Λαγός: Ζητεί αποζημίωση 100.000 ευρώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λαγός: Ζητεί αποζημίωση 100.000 ευρώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα… ρέστα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζητεί ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά τα εξώδικα μέσω του δικηγόρου του Κώστα Πλεύρη, έκανε αγωγή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητεί το ποσό των 100.000 ευρώ νομιμότοκα «εξαιτίας του ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσέβαλλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του».

Αναφέρεται επίσης στην προηγούμενη ιδιότητα της Προέδρου: «…Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο».

Ήδη πάντως το θέμα της άρσης της ασυλίας του Γ. Λαγού έχει φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο και αναμένεται το επόμενο διάστημα η απόφαση. Αν αρθεί η ασυλία τότε θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εκτελεστεί η ποινή του στις ελληνικές φυλακές.

Πηγή: dikastiko.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.