Βρούτσης: Καμία αλλαγή σε όρια ηλικίας και συντάξεις

Για το σχέδιο Πισσαρίδη και τις αλλαγές στις συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως, τόνισε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία μείωση στις συντάξεις.

«Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε πως ό,τι περάστηκε στον ασφαλιστικό νόμο δεν επηρεάζονται από την έκθεση Πισσαρίδη.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Καμία μεταβολή δεν θα έχουν ούτε αυτοί που είχαν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας.

Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του “ΑΤΛΑΣ”, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα, είπε ο υπουργός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.