Για την αντιπατριωτική του στάση απολογήθηκε στον Χατζηνικολάου ο Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την αντιπατριωτική στάση που επέδειξε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν και μετά την πολιτική συμφωνία του Eurogroup, απολογήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Βέβαια δεν παρέλειψε να επαναλάβει το εκτός τόπου και χρόνου αίτημα για εκλογές.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στο Βερολίνο διεκδίκησε να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και υπογράμμισε πως «είναι οξύμωρο να μας κατηγορεί η κυβέρνηση για αντιπατριωτική στάση διότι στο εξωτερικό φοράω πάντα την φανέλα της εθνικής Ελλάδος». Η αλήθεια βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Εξάλλου με δική του εντολή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του κόμματός του, ζητούσε να μην κλείσει η αξιολόγηση μόνο και μόνο για να πέσει η κυβέρνηση, ενώ τα ξένα δημοσιεύματα και οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα υπήρξαν κόλαφος αναφορικά με την ανθελληνική στάση που επέλεξε να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία. Ας μην ξεχνάμε και την εξόφθαλμα αντεθνική στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ.
Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα Τσίπρα υπογράμμισε και τόνισε πως θα διεκδικήσει δημοσιονομικό χώρο και μικρότερα πλεονάσματα. Δεν θα δεχθώ παράνομες μονιμοποιήσεις ανέφερε και δεσμεύθηκε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις.
Μην έχοντας αφήγημα ο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνειδητά καθυστερεί την αξιολόγηση. «Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και θα δεσμεύσει τις επόμενες κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο ενώ ερωτηθείς για το εάν μπορεί να κλείσει ως τις 23/3 η αξιολόγηση απάντησε: «Φοβάμαι ότι αυτή η ημερομηνία εξαιρετικά επισφαλής».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ευρισκόμενος σε σύγχυση προφανώς είπε ότι αποσυνδέει το αίτημα για εκλογές από την αξιολόγηση (!!!) και υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει επανειλημμένα ευχηθεί να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρέλειψε ωστόσο να μιλήσει για την υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας από την πλευρά του και για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πρόωρες εκλογές, πράγματα για το οποία έχει γίνει αναφορά και στον ξένο Τύπο. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με αυτόν τον απίθανο τύπο που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα. Ζητάει εκλογές με αφορμή την αξιολόγηση, αλλά όπως λέει ο ίδιος αποσυνδέει το αίτημα των εκλογών από την αξιολόγηση. Επί της ουσίας παραδέχτηκε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να έρθει ο ίδιος και η επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη κλίκα που τον πλαισιώνει στην εξουσία. 
Υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα παρά το γεγονός ότι το μόνο που ξέρουμε σήμερα είναι η μείωση αφορολόγητου και συντάξεων. «Η κυβέρνηση φορτώνει πρόσθετο λογαριασμό στους πολίτες επειδή δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της δεύτερης αξιολόγησης; Όπως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις αποκρατικοποιήσεις;» είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.
 Απαντώντας στις αιτιάσεις του Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε: «Το να μιλά ο Πρωθυπουργός για αντιπατριωτική συμπεριφορά όταν ενθάρρυνε τους πολίτες να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ είναι οξύμωρο. Όταν βγαίνω στο εξωτερικό φοράω την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, διεκδικώ το καλύτερο για τη χώρα μου» είπε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε αν υπήρχε στο τραπέζι πακέτο πρόσθετων μέτρων πριν από έξι μήνες για να συμπληρώσει: «Η καθυστέρηση προκαλεί πρόσθετα μέτρα. Δείτε τι έγινε στην α’ αξιολόγηση. Προέκυψε κόφτης και υπερταμείο. Το ίδιο συμβαίνει τώρα».
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
https://www.youtube.com/watch?v=jujC39yMCmgrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.