«Έχει το προβάδισμα ο…» – Η δημοσκόπηση για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που κίνησε υποψίες και προκάλεσε την οργή της Φώφης

Εσωτερικές συζητήσεις, πολλές απορίες αλλά και ενόχληση στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δημιούργησε η δημοσιοποίηση δημοσκόπησης αναφορικά με τους πιθανούς διεκδικητές της αρχηγίας του Κινήματος Αλλαγής (διαδικασία που προγραμματίζεται για τον.. Νοέμβριο του 2021).

Η δημοσκόπηση

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών:

Στην εν λόγω μέτρηση, που διενήργησε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό της διαδικτυακής εφημερίδας «Political» (στο διάστημα 4 – 14 Νοεμβρίου σε 1.204 άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις), ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει το προβάδισμα στο ερώτημα σχετικά με την καταλληλότητα όσων τα ονόματα έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ ή οι ίδιοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος εμφανίζεται να προηγείται στο σύνολο του δείγματος με 20,6%, ενώ ακολουθούν η νυν πρόεδρος Φώφη Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%, ενώ το 23,2% δεν απαντά. Την ίδια ώρα, σε πανομοιότυπο ερώτημα, αλλά απευθυνόμενο στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, την πρώτη θέση λαμβάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,7% και ακολουθεί δεύτερος σε κοντινή απόσταση ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,3% και τρίτη η Φώφη Γεννηματά με 21%.

Τα παραπάνω ευρήματα προκάλεσαν τη δηκτική απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, από όπου σχολίασαν με νόημα: «Ο καθένας και οι προτεραιότητές του. Κάποιοι με μεθοδεύσεις έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη, να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της. Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.