Σύμβουλοι του Μαξίμου: Άνοιξε λάθος ο τουρισμός

Κοινό μυστικό φαίνεται πως είναι στην κυβέρνηση το σκεπτικό του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος στην ουσία είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η απόφαση να ανοίξει ο τουρισμός με αυτόν τον τρόπο ήταν λάθος.

Ο κόσμος το έχει καταλάβει εδώ και καιρό, όπως και το γεγονός ότι η αύξηση των κρουσμάτων συμπίπτει χρονικά με το άνοιγμα των συνόρων το καλοκαίρι.

Πληροφορίες της «δημοκρατίας» αναφέρουν, όμως, ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει αυτή την παραδοχή! Μαθαίνουμε ότι την ίδια άποψη έχουν εκφράσει εδώ και καιρό σύμβουλοι του Μαξίμου σε συνομιλητές τους και μάλιστα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, μόλις είχε περάσει η «καρδιά» της τουριστικής σεζόν.

Ανθρωποι που μετρούν και κοστολογούν τις επιλογές του Μαξίμου φαίνεται πως δεν είχαν δει με καλό μάτι τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε ο τουρισμός, γιατί το σχέδιο δεν ήταν τελείως δομημένο.

Η συνέπεια ήταν να αυξηθούν τα κρούσματα και να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, μια κατάσταση που στοιχίζει στα κρατικά ταμεία πολύ περισσότερα χρήματα από τα έσοδα από τον τουρισμό (σχεδόν 3 δισ., από 18 δισ. το 2019).

Λένε μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ότι κακώς άνοιξε τελικά ο τουρισμός. Και αυτό γιατί ελάχιστες χώρες είχαν την επιδημιολογική κατάσταση που επέτρεπε κανονικά την είσοδο τουριστών στη χώρα μας.

Αλλά, όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, δεν αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτικά τεστ το καλοκαίρι στα σύνορα, γιατί εκτιμήθηκε ότι αυτό θα προκαλούσε σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό και δεν θα έρχονταν οι τουρίστες που θέλαμε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.