Νέα λίστα Πέτσα ύψους 2 εκατ. ευρώ – Έπεσαν οι υπογραφές και δημοσιεύτηκε η απόφαση

Μετά τα 20 εκατ. ευρώ της «λίστας Πέτσα», η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με δύο ακόμα εκατομμύρια ευρώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με πρόσχημα την καμπάνια για τον κορονοϊό, τα οποία μάλιστα αυτή τη φορά κατευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στα τηλεοπτικά κανάλια.

Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη μετάδοση μηνυμάτων για τον κορονοϊό, με το ποσό που παρέχεται αυτή τη φορά να φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προβλέπει προϋπολογισμό που φτάνει έως και τα 2 εκατ. ευρώ, και αφορά «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)” και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου (“Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”) κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».

Oι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, που θα λάβουν τη νέα διαφήμιση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.