Ομολογία της Ντόρας για τη συμφωνία του Βερολίνου

Στα όρια του θεάτρου του παραλόγου κινείται η στάση της κυβέρνησης στις τουρκικές ύβρεις. Εάν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν ήταν τόσο κρίσιμη και επικίνδυνη, οι συνεχείς παλινωδίες και τα αδιάκοπα μπρος πίσω του Μαξίμου στην ελληνοτουρκική κρίση θα μπορούσαν να προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ουδέποτε υπήρξε γραπτή συμφωνία με την Τουρκία στο πλαίσιο της μυστικής τριμερούς του Βερολίνου, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για «υπογραφές» που έπεσαν στο Βερολίνο!

Κι όμως, σε πλήρη αντίθεση με το κυβερνητικό αφήγημα, η «γαλάζια» βουλευτής δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετάνιωσε για όσα υπέγραψε στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ο Ερντογάν επιδιώκει να αλλάξει το πλαίσιο του διαλόγου, να πάει σε πολιτικό διάλογο και να θέσει αποστρατιωτικοποίηση, κάτι που κανένας δεν αναγνωρίζει. Ολα αυτά δείχνουν ότι έχει μετανιώσει για όσα υπέγραψε στο Βερολίνο, έκανε πίσω» όπως υποστήριξε, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ίδιας της κυβέρνησης, εφόσον -ακόμη και σήμερα- αρνείται κατηγορηματικά ότι προέκυψε συμφωνία από αυτή την εν κρυπτώ διαπραγμάτευση υπό τη γερμανική διαιτησία, από την οποία τελικά η Τουρκία υπαναχώρησε.

Το άκρον άωτον της αναξιοπιστίας και της διγλωσσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.