ΕΜΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΜΙΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΤΥΧΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΩΣΗΣ!!

Και ελλείψει αποτελεσμάτων ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε στις αποφάσεις της προηγούμενης Συνόδου!!
Αγαπητοί Αναγνώστες μου, μην πιστεύετε αυτά που “σερβίρουν” ραδιόφωνα και τηλεοράσεις… Ουδεμία απόφαση καταδίκης υπήρξε για την παραβατικότητα της Τουρκίας σε Καστελόριζο και Αμμόχωστο, παρά μόνο *ευγενικές συστάσεις* προς την Τουρκία, να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί…
Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, παραχώρησε περιορισμένη Συνέντευξη Τύπου, για να κρατηθούν οι τύποι, ως είθισται μετά από το τέλος κάθε Συνόδου, όπου εμφανώς καταβεβλημένος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν ένα υπερωκεάνιο, που δυσκολεύεται να στρίψει, αλλά άμα στρίψει, τότε ακολουθεί κανονική πορεία…!!!
Έτσι ελλείψει αποφάσεων, τόσο για την επανείσοδο του Oruch Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όσο και για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέπεμψε στο άρθρο 21 της προηγούμενης απόφασης της Συνόδου Κορυφής, η οποία όμως απόφαση προσδιόριζε για επιβολή κυρώσεων, αν η Τουρκία συνέχιζε τις προκλήσεις, κυρώσεις όμως που θα εξετάζονταν στην Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του έτους, τον προσεχή Δεκέμβριο…!!!
Εξ αυτού του λόγου λοιπόν οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη κάλυψαν κατά κύριο λόγο άλλα θέματα, που ήταν στην ατζέντα προς συζήτηση, όπως ο Κορονοϊός, ο Τουρισμός, το Brexit, η Κλιματική Αλλαγή, το θέμα της Αφρικής, με το μεταναστευτικό πρόβλημα και το σύμφωνο ασύλου και τέλος συνοπτικά για την Ανατολική Μεσόγειο, κατόπιν επιμονής του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη!!
Εκεί πλέον που καθίσταται λίαν εμφανής η πρόστυχη συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η επισήμανση του κ. Μητσοτάκη ότι η απαγόρευση όπλων προς την Τουρκία από χώρες μέλη της ΕΕ, θα ήταν μια καλή απόφαση…
Και σημειώνω : Ούτε αυτό δεν δέχτηκαν οι Ευρωπαίοι υποτιθέμενοι αλληλέγγυοι της Ελλάδας και της Κύπρου…!!!
Δημοσιογράφος ΑΝΚ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.