Ίντριγκες και εσωκομματικες συγκρούσεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Ήδη από χθες Γεωργιαδης και Μπακογιάννη με δηλώσεις του έδωσαν στεγνά τον Μητσοτακη για τις κυρωσεις κατά της Τουρκίας που δεν αποφασίστηκαν ποτέ.

Στο Μαξίμου διαμορφώνεται ένα νοσηρό κλίμα με την εσωκομματικη αντιπολίτευση να αρχίζει να βρίσκει τον βηματισμό της σε ένα πεδίο δράσης με φόντο τα Ελληνοτουρκικα και την πολιτισμένη, όπως θεωρουν οι ίδιοι, στάση του Μητσοτακη απέναντι στην Τουρκια.

Η ατολμία και η παθητική στάση του πρωθυπουργού μπροστά στον κίνδυνο της Τουρκίας σφυρηλατούν στο εσωτερικό της ΝΔ μια συγκροτημένη τάση αμφισβήτησης του Κυριακου Μητσοτακη όπου όμως μετέχουν άτομα για τους δικούς τους λόγους το κάθε ένα.

Ακομη δεν είναι ξεκαθαρο ως το που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν το σκοινί καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή της ρήξης. Δεν ζούμε στο 1993, τότε που ο Σαμαρας έριχνε την κυβέρνηση Μητσοτακη απροκάλυπτα, είμαστε στο 2020 και οι καταστάσεις έχουν πλέον αλλάξει. Κανείς δεν θα τολμήσει να ρίξει τον Μητσοτακη μέσα από το κόμμα του στα φανερά. Έτσι όλα θα πρέπει να γίνουν δια της πλαγιάς οδού.

Οπως έλεγε και ο Μητσοτάκης για τις κυρωσεις ότι σκοπός δεν είναι η επιβολή τους αλλά η απειλή ότι θα επιβληθούν, έτσι σκοπός των διαφωνούντων δεν είναι να τον ρίξουν αλλά η απειλή πως αυτό θα συμβεί αν δεν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση.

Ηδη τα δημοσιεύματα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή οικουμενική έχουν αρχίσει να περνάνε το μήνυμα στον κόσμο ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να χρειαστεί λόγω των συνθηκών να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο ίδιος προσωπικά και να υποχρεωθεί να στηρίξει μια άλλη ευρύτερης αποδοχής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.