Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο

Αντιπαράθεσε ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Για την ακρίβεια η κόντρα ξεκίνησε από το tweet του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδου, ο οποίος έγραψε:

“Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε”.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση με τη Δεξιά;»

Η τοποθέτησε αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: “Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και “με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε”».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως αναμένει «με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει: Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη; Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;».

ΚΙΝΑΛ: Προβοκάτσιες από ΣΥΡΙΖΑ

Το Κίνημα Αλλαγής απαντώντας έκανε λόγο «προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά εναγωνίως αφορμές για να βγει από τα εσωτερικά του αδιέξοδα».

Αναλυτικά η απάντησή του:

“Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιλογή της από τον Πρωθυπουργό για την διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από άλλο πολιτικό χώρο για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό. Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (“Ώρα Αποφάσεων”). Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό. Σε ό,τι αφορά στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά εναγωνίως αφορμές για να βγει από τα εσωτερικά του αδιέξοδα, απαξιούμε να απαντήσουμε”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.