Ποιος είναι πίσω από την offshore που χρηματοδοτεί Μαρέβα Μητσοτάκη και Πρώτο Θέμα

«Το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι ήταν «βολική» η διάσταση Κ. Μητσοτάκη και Μ. Γκραμπόφσκι, ώστε να μην κάνει δήλωση “Πόθεν Έσχες” για περιουσιακά στοιχεία όπως το σπίτι του Βολταίρου, εταιρείες, που έπρεπε να να ελεγχθούν, τώρα πρέπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να βγει με θάρρος και να πει ποιος και με ποιο αντάλλαγμα χρηματοδότησε με περίπου 1 εκατ. ευρώ την επιχείρηση της κ. Γκραμπόφσκι όταν πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, μέσω της off-shore που χρηματοδοτεί και το “Πρώτο Θέμα”», τόνισε ο εκδότης της Documento Κώστας Βαξεβάνης.

Μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο, τόνισε ότι «υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για την σχέση Χριστοφοράκου όχι μόνο με την κ. Γκραμπόφσκι αλλά με όλο το “μητσοτακέικο”», με τα οποία θα εκπέσει και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ για την αναφορά της… γειτνίασης στην Τήνο.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, όχι γιατί υπήρχε σύγκρουση με την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά γιατί βγήκε μία απόφαση που στηρίζει την ανάγκη να κάνει ο δημοσιογράφος την δουλειά του. Τα πολιτικά πρόσωπα, αφ’ εαυτού βάζουν τον εαυτό τους σε δημόσιο έλεγχο, αλλά όποτε γίνεται ό,τι γίνεται, κάνουν μηνύσεις και αγωγές. Πάμε στα δικαστήρια και όχι μόνο πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ότι είμαστε καλοί δημοσιογράφοι, αλλά κυρίως ότι ο δημοσιογράφος έχει υποχρέωση και δικαίωμα να ελέγχει το δημόσιο πρόσωπο», είπε ο κ. Βαξεβάνης τονίζοντας ότι «η απόφαση είναι συγκλονιστική και στα δύο της σκέλη».

«Στην ουσία του θέματος», όπως είπε, «έχουμε και με δικαστική βούλα την παραδοχή της δημοσιογραφικής αλήθειας που εκθέτουμε εδώ και δύο χρόνια. Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη (το “Μητσοτάκη” κατά… περίπτωση) βρέθηκε σε μία “βολική” (όρος που αποδέχθηκε το δικαστήριο) διάσταση με τον σύζυγό της. Εξ αυτής της “βολικής” διαστάσεως δεν έκανε δήλωση “Πόθεν Έσχες”, άρα δεν δήλωσε περιουσιακά στοιχεία όπως το σπίτι του Βολταίρου (σ.τ.σ. στο Παρίσι), εταιρείες, κτλ., την περίοδο που έπρεπε να δηλωθούν και να ελεγχθούν, δημιουργώντας όλες αυτές τις υποψίες, τις υπόνοιες, τα ερωτήματα που έθεσε η δημοσιογραφική έρευνα».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «η κ. Γκραμπόφσκι ζήταγε 500.000 ευρώ, το δικαστήριο επιδίκασε 5.000 ευρώ, γιατί έχουμε γράψει ότι γειτνίαζε με τον κ. Χριστοφοράκο στην Τήνο. Το δικαστήριο λέει ότι είναι αληθές, αλλά ότι θα μπορούσε να αφήσει υπόνοιες για το τι σημαίνει αυτή η γειτνίαση. Ανακαλύπτει δηλαδή δυσφήμιση, κάτι το οποίο θα καταπέσει στην έφεση. Γιατί υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για την σχέση του Χριστοφοράκου και το είδος της σχέσης με τον Χριστοφοράκο όχι μόνο της κ. Γκραμπόφσκι αλλά και όλου του “μητσοτακέικου”, για να το πω λαϊκά».

«Λέει παράλληλα», συνέχισε ο κ. Βαξεβάνης «και έχει μεγάλη σημασία, ότι η κ. Μητσοτάκη πρέπει να είναι σε έλεγχο, ως σύζυγος βουλευτή και πλέον προέδρου κόμματος, ότι το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να ενημερώνεται για την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Μέχρι σήμερα είχαμε το αφήγημα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αρχηγός κόμματος, δεν μπορούν να χτυπήσουν αυτόν και χτυπούν την γυναίκα του, μία επιχειρηματία που κάνει την δουλειά της. Εμείς λέγαμε ότι δεν υπάρχει κανένα χτύπημα σε καμία “γυναίκα επιχειρηματία” (κανένα “γυναικόπαιδο” όπως έλεγαν οι ανακοινώσεις της ΝΔ), αλλά δημόσιος έλεγχος όπως ορίζεται από το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το ελληνικό Σύνταγμα για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους».

Ποιος είναι πίσω από την off-shore που χρηματοδοτεί Γκραμπόφσκι και Πρώτο Θέμα;

Ο κ. Βαξεβάνης συνέχισε τονίζοντας ότι «πρακτικά, αυτή την στιγμή πρέπει να βγει ο κ. Μητσοτάκης με θάρρος και όρους διαφάνειας και να μας δηλώσει (αφού υπάρχει και η βεβαιωμένη ανάγκη από το δικαστήριο) ποιος είναι πίσω από την off-shore που έχει χρηματοδοτήσει με περίπου 1 εκατ. ευρώ την επιχείρηση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι όταν πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, ποιος είναι αυτός ο ανώνυμος χρηματοδότης και με τι ανταλλάκτικότητα; Επιχειρηματική ή πολιτική; Η ίδια off-shore, του ίδιου άγνωστου επιχειρηματία ή επιχειρηματιών, χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Πρέπει να μας το πουν τώρα, το λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο … δεν μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός να έχει σύζυγο που χρηματοδοτείται από αγνώστους… Να μην δηλώνει ότι “αυτός ο άγνωστος είναι ο τάδε”. Πρέπει να ξέρουμε, αν τον ευνοεί πολιτικά, πού οφείλεται αυτή η πολιτική εύνοια. Οφείλεται στην “εξαγορά” της οικογένειας, ή στο ότι θέλει να επενδύσει επιχειρηματικά; Πρέπει να μας πει ποιος είναι αυτός ο “φιλότιμος” άνθρωπος που πήγε σε μία επιχείρηση όπως της κ. Γκραμπόφσκι με μεγάλες ζημιές και “τα έσκασε” κατά το κοινώς λεγόμενο. Και ασθάνεται την ίδια ανάγκη να χρηματοδοτήσει και το Πρώτο Θέμα…».

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι ήταν ανώνυμοι κύκλοι της ΝΔ αυτοί που σχολίασαν ότι «ο Βαξεβάνης έχασε» επισημαίνοντας την επιδίκαση των 5.000 ευρώ «για το συγκεκριμένο θέμα, που θα καταπέσει … Γιατί η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν ανακοινώνει η ίδια ότι είναι δικαιωμένη και βάζει “κύκλους” της Νέας Δημοκρατίας; Τι δουλειά έχουν με την οικογένεια Μητσοτάκη που ελέγχεται για ένα προσωπικό, επιχειρηματικό θέμα;», αναρωτήθηκε.

«Αν η κ. Γκραμπόφσκι αισθάνεται δικαιωμένη, τότε δεν θα υποβάλει έφεση … ιδού η Ρόδος, ιδού και τα… Κέιμαν … εμείς θα της γνωστοποιήσουμε σήμερα την δικαστική απόφαση. Να μην πάει να καταθέσει έφεση, που να ζητάει να ανακληθεί αυτή η απόφαση … δεν αναφέρομαι στο ποσό, να κάνει έφεση για το ποσό. Για την ουσία λέμε. Μην δούμε έφεση που λέει “να ανατραπεί η απόφαση του δικαστηρίου που λέει ότι είναι αθώος γι’ αυτό, αυτό, αυτό, εννιά σημεία”», κατέληξε ο κ. Βαξεβάνης.

Πηγή: stokokkino.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.