”Έλληνες πιλότοι υπηρετούν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία”;-ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ που εξυπηρετούν κύκλους ανωμαλίας!!!

Είναι αλήθεια ο ισχυρισμός ελληνικών δημοσιευμάτων πως σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sözcü, αλλά και πολλών τουρκικών ΜΜΕ, παρά την κατάσταση που υπάρχει στον εναέριο χώρο του Αιγαίου σήμερα στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, εργάζονται περί τους 100 Έλληνες πιλότους που πολλοί από αυτούς υπηρέτησαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία;

ΨΕΥΔΕΣ – CLICKBAIT

Στο pentapostagma.gr, hellas-now.gr, makeleio.gr, apocalypsejohn.com, nikosxeiladakis.gr (αρχική πηγή) και πολλά ακόμη, διαβάζουμε:

Το δημοσίευμα του makeleio.gr είναι ακόμη πιο προκλητικό, αφού στο τίτλο αφήνει να εννοηθεί πως πρώην Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, χρηματίζονται για να διαπράξουν ούτε λίγο, ούτε πολύ, εσχάτη προδοσία.

Τελικά τι ισχύει;

Αρχική πηγή του δημοσιεύματος είναι ο αυτοαποκαλούμενος «δημοσιογράφος-συγγραφέας-τουρκολόγος» Νίκος Χειλαδάκης, που με τη σειρά του επικαλείται άρθρο της Sözcü. Μόνο που το πρωτότυπο τουρκικό άρθρο που δημοσιεύτηκε το περασμένο Μάιο, κάνει λόγο για 100 περίπου Έλληνες απόστρατους πιλότους, που πετούν με τις Τουρκικές Αερογραμμές (‎Türk Hava Yolları) και όχι με την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (Türk Hava Kuvvetleri).

Το τουρκικό άρθρο μάλιστα εκφράζει φόβους πως επειδή πολλές φορές τα τουρκικά πολιτικά αεροσκάφη, προσγειώνονται σε τουρκικά πολεμικά αεροδρόμια (όπως σε Ικόνιο, Μαλάτεια, Ντιγιάρμπακίρ), οι Έλληνες (ουσιαστικά πρώην στρατιωτικοί) πιλότοι, αποτελούν κίνδυνο ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Olympic Airlines (ίσως εννοεί Olympic Air) δεν προσλαμβάνει Τούρκους πιλότους.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω, ο  ισχυρισμός πως σήμερα στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, εργάζονται περί τους 100 Έλληνες πιλότους που πολλοί από αυτούς υπηρέτησαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καταρρίπτεται.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.