Άγριος καβγάς στα γραφεία της ΝΔ! Θλιβερό κατάντημα με ευθύνη Μητσοτάκη

Τα παιδία (της Ν.Δ.) παίζει!

Πρωτοφανείς σκηνές, που μαρτυρούν την εικόνα ενός κόμματος σε αποσύνθεση και βαθιά παρακμή, διαδραματίστηκαν πριν από λίγες μέρες στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς.

Θλιβεροί πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρύτατες ύβρεις και πεζοδρομιακού χαρακτήρα εκφράσεις και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, κάτι που τελικά αποσοβήθηκε χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των ψυχραιμότερων από τους εμβρόντητους παρισταμένους.

Αφορμή για να ανέβει στην επιφάνεια η πηχτή λάσπη που κατακάθεται εδώ και καιρό και έχει δηλητηριάσει τις εκατέρωθεν σχέσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά συντροφικές και αλληλέγγυες είναι, στάθηκε η διαφωνία για το ποιος θα εκπροσωπεί δημοσίως το κόμμα στις τηλεοπτικές εμφανίσεις στην πρωινή ζώνη και τις ειδησεογραφικές εκπομπές των καναλιών.

Με χυδαίες εκφράσεις που δεν αρμόζουν στον θεσμικό τους ρόλο, τον οποίο οφείλουν να υπηρετούν με σεμνότητα, επάρκεια και ήθος, τα δύο κορυφαία κατά τα άλλα κομματικά στελέχη, που υπηρετούν σε ένα νευραλγικό πόστο, εκδήλωσαν την αμοιβαία περιφρόνηση και αντιπάθεια που υπερβαίνει κάθε μέτρο και αποκαλύπτει μια βαθιά ριζωμένη εκατέρωθεν εχθρότητα.

Το δριμύ ξέσπασμα του μίσους που τρέφουν ο ένας για τον άλλον άφησε ενεούς όσους το παρακολούθησαν και ευλόγως προξενεί την απορία για το πώς ακριβώς αυτοί οι δύο… φερέλπιδες νέοι, που συνιστούν, όπως λέγεται, το φρέσκο αίμα του κόμματος, θα μπορέσουν να συνυπάρξουν από δω και πέρα χωρίς τη σωτήρια παρουσία τρίτων.

Το ανήκουστο περιστατικό μεταδόθηκε ταχύτατα, όπως ήταν ευνόητο, στην αυλή του Μαξίμου. Θορυβημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό, ανέθεσε τους λεπτούς χειρισμούς της καταλλαγής και της αποσιώπησης όσων κραυγαλέων διαδραματίστηκαν στον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος έσπευσε επειγόντως στα κεντρικά σε ρόλο πυροσβέστη. Είναι ευνόητο ότι ένα επεισόδιο τέτοιας έκτασης και σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν μπορούσε να περιοριστεί εντός των κομματικών τειχών.

Οι λεπτομέρειες του σκυλοκαβγά άρχισαν σταδιακά τις επόμενες ημέρες να έρχονται στο φως και να συμπληρώνουν την αποκρουστική εικόνα, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις για το ευτελές επίπεδο των σχέσεων στα κομματικά ρετιρέ, όπου εν όψει εκλογών πρυτανεύει το ένστικτο μίας άνευ αρχών αυτοσυντήρησης. Επειδή όμως, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες καταστάσεις, υπάρχουν πάντοτε και νέα περιθώρια κατρακύλας, οι δύο μονομάχοι αναβάθμισαν τον ντροπιαστικό αγώνα τους σε νέες περιοχές ανυποληψίας, έχοντας αποφασίσει να κυλιστούν για τα καλά στη λάσπη. Οπως έγινε γνωστό, ο Γαϊτάνης και ο Ρωμανός πήραν σβάρνα από την επομένη τις τηλεοπτικές ρούγες και με απανωτά τηλεφωνήματα που προκάλεσαν ενόχληση στα όρια της αηδίας, υπονόμευαν αλλήλους στους ανθρώπους των καναλιών σε μια προσπάθεια να εκμαιεύσουν την εύνοιά τους εις βάρος του αντιπάλου.

Αφανής πρωταγωνιστής αυτής της έκπτωσης και της αήθους και ανάρμοστης επίδειξης είναι προδήλως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, αδυνατεί να υποδείξει σε δύο κομματικά μειράκια τη δέουσα θέση και το ύψος που οφείλουν να στέκονται ώστε να υπηρετούν σεμνά και ανιδιοτελώς το κόμμα που τους στεγάζει και να μην ντροπιάζουν με τα γελοία καμώματά τους τον κόσμο της παράταξης…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.