Δίκη Χρυσής Αυγής: Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις-εξπρές – Η καραντίνα και τα “ελεύθερα” κελιά

Σχέδιο έχει επεξεργαστεί η ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι ποινές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Αστυνομία είναι έτοιμη για την Τρίτη και 13, είναι η κοντινότερη ημερομηνία. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ουσιαστικά την πλοκή ή τουλάχιστον πώς θα εξελιχθούν οι συλλήψεις τη στιγμή που ανακοινωθούν οι ποινές των καταδικασμένων και πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Σ’ αυτό, αρχικά, έχει συμπεριληφθεί η στενότερη επιτήρησή τους για την αποφυγή της οποιασδήποτε πιθανότητας διαφυγής. Έχουν σφραγιστεί τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια. Είναι κάτι που έχει μικρά ποσοστά όσον αφορά σ’ αυτό το σκέλος, καθώς και οι 67 κατηγορούμενοι βρίσκονται υπό έναν αστυνομικό, διακριτικό, ηλεκτρονικό και φυσικό κλοιό. Επίσης, η αστυνομία έχει προετοιμαστεί και για τις συλλήψεις αλλά και για το ενδεχόμενο των οικειοθελών παραδόσεων και αυτό το λένε καθώς την περασμένη εβδομάδα δύο στελέχη πήγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Περάματος για να παραδοθούν οικειοθελώς. Δεν αποκλείουν κάποιο από τα πολιτικά στελέχη να οργανώσουν μια μαζική κίνηση εντυπωσιασμού προκειμένου να ηρωοποιηθούν στα μάτια των δικών τους ανθρώπων.

Στην περίπτωση που εξελιχθεί το σχέδιο των συλλήψεων, θα υποβληθούν οι καταδικασμένοι σε τεστ κορονοϊού, θα τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στις φυλακές και εκεί σε ειδικά κελιά, ξεχωριστά, είτε σε πτέρυγες είτε σε σωφρονιστικά καταστήματα. Υπάρχουν τέτοια “ελεύθερα” κελιά στον Κορυδαλλό στη Λάρισα και τον Δομοκό κι αυτό γιατί και οι ίδιοι δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και γιατί φοβούνται επιθέσεις εναντίον τους μέσα στις φυλακές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.