Σαρηγιάννης: Τα κρούσματα μόλις μπει ο χειμώνας μπορούν να ξεφύγουν πολύ εύκολα

“Δεν έχουμε το περιθώριο και την πολυτέλεια να πούμε το αφήνουμε να δούμε πώς θα πάει. Εγώ θεωρώ ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα σωστά, αποδεδειγμένα δεν τα εφαρμόζουμε σωστά. Αλλά εδώ θα έπρεπε η πολιτεία να πάρει ότι μέτρο χρειάζεται για να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Η μάσκα παντού είναι ένα από αυτά” δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ. Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, “προφανώς δεν θα φτάσουμε στο επίπεδο της Βόρειας Ιταλίας επειδή θα πάρουμε τα μέτρα που δεν πήραμε μέχρι τώρα αν δούμε ραγδαία αύξηση.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα φτάσουμε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα την ημέρα, παρά τις προβλέψεις των μοντέλων, επειδή θα παρθούν μέτρα. Η προσομοίωση που κάνουμε δείχνει ότι μέτρα όπως η μάσκα παντού θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τα κρούσματα στα 200 ημερησίως”. “Τα κρούσματα μόλις μπει ο χειμώνας μπορούν να ξεφύγουν πολύ εύκολα” πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.