ΕΚΤΑΚΤΟ: Διακοπή των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ λόγω «μαξιμαλιστικών» απαιτήσεων της Άγκυρας

Σύμφωνα με τουρκικά MME η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής αντιπροσωπείας στα γραφεία του ΝΑΤΟ αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους και επί της ώρας διακόπτονται αυτές οι συνομιλίες μέχρις ότου «λάβουν νέες οδηγίες» από τις πρωτεύουσές τους.

Είχε δημιουργηθεί μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, γράφει η Daily Sabah.

Πληροφορίες του pronews.gr αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις που έχουν τεθεί από την πλευρά της Άγκυρας για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και για παύση αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. και μία σειρά άλλων μέτρων έχουν αιφνιδιάσει σε τέτοιο βαθμό την ελληνική πλευρά και έχουν δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση ακόμα και μεταξύ των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης στη θάλασσα ή στον αέρα και σειρά μέτρων για την αποφυγή εντάσεων που ουσιαστικά επιτρέπει στην τουρκική στρατιωτική μηχανή να κινείται ανενόχλητη και να στηρίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Η συνάντηση, στην οποία αναμενόταν να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Η Χουριέτ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τιε οποίες «αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση τις επόμενες ημέρες εντός του πεδίου εφαρμογής της απόφασης που έλαβαν οι δύο χώρες για τεχνικούς λόγους»..

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.