Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του «Πρώτου Θέματος»

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ομάδα ατόμων πήγε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” στο Μαρούσι και έγραψε συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτή την ώρα.

Για το θέμα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.»

Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.
Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του Τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

Για ευθεία βολή κατά της Ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας κάνει λόγο και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης σε tweet με το οποίο καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία

tweet-mitaraki-0

Από την πλευρά του εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:
«Καταδικαζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημεριδα @protothema. Τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατιας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.