Χάος με τα έξτρα λεωφορεία: Οχήματα χωρίς επικυρωτικά μηχανήματα και οδηγοί που δεν ξέρουν τους δρόμους

Λεωφορεία των ΚΤΕΛ χωρίς επικυρωτικά μηχανήματα αλλά και οδηγούς από άλλες πόλεις της Ελλάδας επιστράτευσε η κυβέρνηση για να αποσυμφορηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, που αποτελούν «υγειονομική βόμβα» εν μέσω της πανδημίας. Η επιλογή αυτή δημιούργησε σαφέστατα προβλήματα, αφού οι οδηγοί από τις επαρχιακές πόλεις δεν γνωρίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας με αποτελέσμα να χρησιμοποιούν GPS ή να ζητούν οδηγίες από τους επιβάτες.

Οδηγοί έχουν έρθει από την Τρίπολη, τον Πύργο, τα Γρεβενά και άλλες πόλεις. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έδειξε το Mega με τους οδηγούς να συμβουλεύονται χάρτες στα κινητά τους ή να δέχονται οδηγίες από επιβάτες. Την ίδια στιγμή, τα μόλις δέκα λεωφορεία που βγήκαν σήμερα στους δρόμους ξεκίνησαν δρομολόγια σε τοπικές γραμμές της Δυτικής Αττικής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στα δρομολόγια που είναι πραγματικά επιβαρυμένα, αυτά δηλαδή που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, να επικρατεί ο συνήθης συνωστισμός.

Παράλληλα για δυο ώρες τα δρομολόγια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ σταμάτησαν λόγω αντιδράσεων που υπήρξαν από τους οδηγούς του ΟΑΣΑ.

Χωρίς επικυρωτικά!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος στις δυο γραμμές, στις οποίες δρομολογήθηκαν τα οχήματα των ΚΤΕΛ, τα δρομολόγια είναι δωρεάν αφού δεν έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αυτό, όπως λέει ο ΟΑΣΑ αναμένεται να γίνει σταδιακά. Ωστόσο εκτιμάται ότι η διαδικασία για το σύνολο των οχημάτων θα διαρκέσει κάποιες εβδομάδες.

Στο διάστημα αυτό πρακτικά οι επιβάτες των δύο γραμμών που ήδη ξεκίνησαν και των επόμενων έξι που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα να εξυπηρετούνται από λεωφορεία των ΚΤΕΛ, δε θα χτυπάνε εισιτήριο δεδομένου ότι δεν έχουν τοποθετηθεί επικυρωτικά μηχανήματα, ενώ δε θα υπάρχει και σαφής ενημέρωση για τα δρομολόγια καθώς δεν έχει προηγηθεί η σύνδεση των οχημάτων με το σύστημα της τηλεματικής.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.