Αντιγριπικό εμβόλιο: Λίστες αναμονής έως και 400 ατόμων στα φαρμακεία

Η συνταγογράφηση των εμβολίων γρίπης ξεκίνησε, με τους φαρμακοποιούς να αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ήδη οι λίστες αναμονής είναι πολύ μεγάλες.

Το LIVE NEWS βρέθηκε σε φαρμακείο στον Πειραιά, όπου η λίστα αναμονής για το εμβόλιο της γρίπης ξεπερνά τα 400 άτομα, και μίλησε με την κ. Κλαίρη Παρμάκη, φαρμακοποιό.

«Στο φαρμακείο μας η ζήτηση είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη στα 400 άτομα σε αναμονή. Σήμερα παραλάβαμε κάποια και έχουμε ξεκινήσει τους εμβολιασμούς», είπε η κ. Παρμάκη.

Πρώτα οι ευπαθείς ομάδες

«Πρέπει να διατηρηθεί ψυχραιμία από τον κόσμο και να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες. Δεν μπορούμε να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό με 4 εκατ. δόσεις, αλλά μπορούμε να προφυλάξουμε όσους το έχουν ανάγκη», συνέχισε η ίδια.

Περιγράφοντας τον «πανικό» που έχει προκύψει με το ζήτημα, η ίδια ανέφερε ότι «ήρθαν άνθρωποι που δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ, και όπως σας είπα η ζήτηση ξεκίνησε από τον Αύγουστο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.