Μέσα σε … τσάπα περνούν τον ποταμό Πάμισο κάτοικοι χωριών της Καρδίτας[Βίντεο]

Τον δικό τους γολγοθά φαίνεται πως περνούν καθημερινά οι κάτοικοι του χωριού Πευκοφύτο και των χωριών της ανατολικής Αργιθέας μετά την πτώση της γέφυρας “Μπαλάνου”, η οποία προκλήθηκε ύστερα από το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού.

Σύμφωνα με το karditsalive.net,  για να μπορέσουν να φθάσουν στο Μουζάκι να κάνουν τις προμήθειές τους, να επισκεφθούν κάποιο γιατρό, να πάνε οι μαθητές στο σχολείο (από Δευτέρα) και αρκετοί από αυτούς για να πάνε στις δουλειές τους, είναι αναγκασμένοι να περνάνε τον Πάμισο ποταμό μέσα στην τσάπα του μηχανήματος που εκτελεί δρομολόγια από την μία όχθη στην άλλη και τούμπαλιν για 8 περίπου ώρες κάθε ημέρα.

Όπως αναφέρουν το ρεπορτάζ, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι κάτοικοι αδυνατούν να μπουν σε μια τέτοια διαδιακασία, πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο δε διατίθεται κάποιο κατάλληλο όχημα από υπηρεσία της πολιτικής προστασίας ώστε να γίνεται κάπως πιο ανθρώπινα η συγκεκριμένη διαδρομή. Αλλά και πάλι αυτό δεν είναι το χειρότερο σενάριο, καθώς από το Σάββατο που αυξήθηκε η στάθμη του ποταμού δεν υπήρχε ούτε αυτή η δυνατότητα.

Μάλιστα οι εργασίες να δοθεί κίνηση οχημάτων πάνω στην κοίτη του ποταμού προσωρινά με ιρλανδική διάβαση δεν φαίνεται να προχωρούν με τον απαιτούμενο ρυθμό και την κρισιμότητα των καταστάσεων

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι ανησυχούν και ζητούν άμεση λύση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε μια υπόθεση που σέρνεται από τα μέσα του καλοκαιριού όταν και διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα της γέφυρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.