Iσχυρός σεισμός κοντά στο Άγιο Όρος – Την ίδια ημέρα που πριν από 88 χρόνια είχε ισοπεδωθεί η Χαλκιδική

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το Άγιο Όρος τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:50 στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του Άθωνα και είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου είχε σημειωθεί σεισμός  μεγέθους 4,4 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (σ.σ. το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

Ακολούθησαν και άλλοι σεισμοί, μικρότερης έντασης, με πιο ισχυρό έναν εντάσεως 3,9 Ρίχτερ, στις 2:09 τα ξημερώματα, με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Ρίγος δε προκάλεσε η υπενθύμιση ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ξεκίνησε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα που πριν 88 χρόνια σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Χαλκιδική με 161 νεκρούς,

Φονικός σεισμός πριν ακριβώς 88 χρόνια

Την φονική σεισμική δόνηση στη Χαλκιδική πριν ακριβώς 88 χρόνια, στις 26 Σεπτεμβρίου 1932 θύμισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.