Εμβόλιο της γρίπης: Διαθέσιμες 4,2 εκατ. δόσεις – Πότε πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί – ΒΙΝΤΕΟ

Στη διαθεσιμότητα των εμβολίων για τη γρίπη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως έχουν ήδη εξασφαλιστεί 1,1 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου της γρίπης σε σχέση με πέρυσι. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες 4,2 εκατ. δόσεις, νούμερο που είναι επαρκές για να “χτιστεί” η ανοσία της αγέλης και το τείχος ανοσίας. Ο υφυπουργός Υγείας, ανέφερε πως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ανοίγει το σύστημα για τη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των εμβολίων, τονίζοντας πως το εμβόλιο θα χορηγείται μόνο με συνταγή.

Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως “ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς κάθε χρόνο η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από τον Δεκέμβριο και κρατάει περίπου μέχρι τον Απρίλιο. Όσο πιο αργά εμβολιαστούμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος προστασίας που χρειαζόμαστε”.

“Σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται θέμα, ανεπάρκειας εμβολίων της γρίπης. Πρέπει να συνηθίσουμε πως κάθε φάρμακο και τα εμβόλια θα πρέπει να χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή” κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.