Τα πιο τραγικά τροχαία στον κόσμο είχαν ένα κοινό παρανομαστή: Τα πανάκριβα αυτοκίνητα


Επιμέλεια: Ευγενία Κουντούρη
Όσο πιο ακριβό είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο ασφαλής αισθάνεται αυτός που το οδηγεί. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν πιο αναπτυγμένα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, που όμως δεν τα καθιστούν … αθάνατα. Αυτό ακριβώς φαίνεται να ξεχνούν πολλές φορές οι οδηγοί τους που φέρνουν τα αυτοκίνητα αυτά στα όρια τους.
Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς πως μία πρόχειρη βόλτα στο διαδίκτυο αποδεικνύει πως τα χειρότερα δυστυχήματα στον κόσμο έχουν προκληθεί από πανάκριβα αυτοκίνητα;

Audi – Λιντς, Αγγλία

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο (12 Ιούλη 2016) τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έμεινε ως το ατύχημα «Snapchat». Ο Αντίλ Χαρούν 19 ετών οδηγούσε ένα Audi A6 με ταχύτητα 142 μίλια την ώρα και με αυτή την ταχύτητα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Τζόσεφ Μπράουν Λάτεϊ (επίσης Audi). Το αυτοκίνητο του θύματος χωρίστηκε στα δύο και ο οδηγός σκοτώθηκε ακαριαία. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στον χώρο του δυστυχήματος έλεγαν ότι ήταν το χειρότερο αυτοκινητιστικό που είχαν δει ποτέ.

Ferrari – Μιλάνο, Ιταλία

Αυτό το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2005 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο οδηγός, 41 ετών, οδηγούσε την Ferrari του με ταχύτητα 160 MPH, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο άρχισε να στριφογυρίζει και τελικά προσέκρουσε σε άλλο όχημα. Οι οδηγοί έχασαν τη ζωή τους ακαριαία, ενώ το μόνο που έμεινε από την Ferrari ήταν πολλά κομμάτια διάσπαρτα στο δρόμο. Για τον συγκεκριμένο οδηγό είχε γίνει καταγγελία πως οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα το πανάκριβο αυτοκίνητο του, την προηγούμενη ημέρα.

Μercedes – Κατάρ

Το χειρότερο ατύχημα στην ιστορία του Κατάρ έλαβε χώρα σε έναν έρημο αυτοκινητόδρομο το 2008. Ο 22χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα στα 160 MPH, που οδήγησε τελικά στο να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Το αυτοκίνητο γύρισε στον αέρα αρκετές φορές πριν κοπεί τελικά σε τρία κομμάτια τα οποία βρέθηκαν διάσπαρτα στην έρημο.

Ferrari 360 Modena – Γαλλία

Το τραγικό αυτό δυστύχημα έγινε το 2004. Ο οδηγός της Ferrari, έχοντας στη θέση του συνοδηγού την κοπέλα του, άρχισε να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα σε έναν επαρχιακό δρόμο. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, έπεσε σε μία κολόνα του ρεύματος, από την σύγκρουση έπεσαν στο έδαφος τα ηλεκτρικά καλώδια, τα οποία και έκοψαν το αυτοκίνητο στα δύο.

TVR 350C – Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

Ένα πρωινό του 2006 ένα TVR 350C και μία Mercedes SLK κοντράρονταν σε έναν δρόμο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική, όταν ο οδηγός του TVR έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο χτύπησε σε ένα ανάχωμα, εκτινάχθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο.

Λαμποργκίνι -Αίγυπτος

Ο ιδιοκτήτης είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μόλις πριν από λίγες ημέρες. Δεν ήταν καν ασφαλισμένο, όμως αποφάσισε να το βγάλει για μία βόλτα στους δρόμους της πόλης. Ανέπτυξε ταχύτητα και δεν πρόλαβε να «κόψει» όταν εμφανίστηκε μπροστά του ένα «σαμαράκι». Το αυτοκίνητο, αξίας 350.000 δολαρίων εκτινάχθηκε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήταν μία άμορφη μάζα.

BMW 528i – Γερμανία

Ένα αυτοκίνητο … φτιαγμένο για ταχύτητα, ο οδηγός του προσπάθησε να το φέρει στα όρια του, με αποτέλεσμα να σκάσουν τα λάστιχα του. Το αυτοκίνητο κυριολεκτικά διαλύθηκε, αφού χτύπησε σε έναν πυλώνα.

Audi A6 – Αυστραλία

Ο οδηγός του Audi γυρνούσε σπίτι του τα ξημερώματα όταν ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κι αφού αυτό προσέκρουσε σε κολόνα στην συνέχεια διέλυσε τον τοίχο ενός σπιτιού και μπήκε, κυριολεκτικά, στην κρεβατοκάμαρα μιας οικογένειας.

Καραμπόλες

Οι καραμπόλες που έχουν μείνει στην ιστορία προήλθαν από υπερβολική ταχύτητα υπερπολυτελών αυτοκινήτων. Η πρώτη έγινε το 2009 στην Γερμανία, όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους 259 αυτοκίνητα. Περίπου 66 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το 2006 στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι 226 αυτοκίνητα και 12 πούλμαν συγκρούστηκαν σε καραμπόλα. Για την σύγκρουση ευθύνονταν η ομίχλη και η απροσεξία ενός οδηγού με πανάκριβο αυτοκίνητο.

Το ίδιο συνέβη και τον Νοέμβριου του 1991 στην Καλιφόρνια, σε καραμπόλα 100 αυτοκινήτων. Περίπου 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 77 έχασαν τη ζωή τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.