“Ιανός”: Ποιες περιοχές βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα – Ποιες είναι οι προβλέψεις – LIVE εικόνα από webcam

Σφυροκοπάει τη Δυτική Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός”, προκαλώντας προβλήματα και ζημιές.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους και θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου – από την Λευκάδα και νοτιότερα – την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα – κυρίως την κεντρική – και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

Για το Σάββατο (19-09-2020) προβλέπεται ότι θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Τέλος, την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Χαρδαλιάς: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Ένα κομμάτι του κυκλώνα θα κινηθεί Νότια και ένα άλλο Βορειοανατολικά

Σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρει πως επί της ουσίας ο κυκλώνας σπάει σε δύο κομμάτια. Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το επόμενο 9ωρο είναι πολύ κρίσιμο γιατί “περιμένουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά για περίπου 6-9 ώρες και μετά θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται ΒΑ και συναντά ένα μελτέμι. Αυτό δημιουργεί μια σύγκλιση που θα προκαλέσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Θα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα από το απόγευμα και μετά. Θα επηρεάσει και τη νότια Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Ενδέχεται περιοχές όπως η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Βοιωτία και πιθανόν η Βόρεια Εύβοια να παρουσιάσουν έντονες καταιγίδες και να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού από το απόγευμα και μετά. Αυτό το μέτωπο θα κινηθεί βόρεια και ανατολικά και ίσως επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική από το βράδυ σήμερα αργά και το Σάββατο. Στην Αττική θα εκδηλωθεί όχι ως κυκλώνας αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις είναι για 9 ώρες και παρακολουθούμε το φαινόμενο”.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι “συνεχίζεται η μάχη στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία” και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν ζημιές, όχι κάτι μη αντιμετωπίσιμο, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.