ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 2-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία: Κέρδισε (2-1) την Μπενφίκα και πέρασε στα πλέι οφ του Champions LeagueΠήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μπενφίκα.

Τελικό αποτέλεσμα 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία! Μπορεί να μην ήταν το φαβορί, όμως ήταν αυτός που τελικά πανηγύρισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, στέλνοντας στο καναβάτσο την Μπενφίκα. 

Ο «Δικέφαλος του Βορά» κέρδισε με 2-1 την Μπενφίκα των πολλών εκατομμυρίων και πέτυχε μια θρυλική νίκη.

Το σκορ άνοιξε στο 63′ έπειτα από αυτογκόλ του Βερτόνγκεν, ενώ στο 75′ ο Ζίβκοβιτς έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα. Η Μπενφίκα το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τον Ράφα Ζεσούς.

To παιχνίδι

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, μετά την καλή στιγμή που είχαν οι Θεσσαλονικείς στο 4′ με τους Άκπομ και Πέλκα που δεν πρόλαβαν να κάνουν την προβολή, φάνηκε η διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα να δώσει την μπάλα στη Μπενφίκα. Έτσι, σταδιακά και ειδικά μετά το 15λεπτο, οι Πορτογάλοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα όλο και περισσότερο, πιέζοντας τον ΠΑΟΚ.

Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν στο 27′ ο Σεφέροβιτς να πλησιάσει στο γκολ με την κεφαλιά που έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 30′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Πίτσι. Αυτό το διάστημα 15′-30′ ήταν το πιο δύσκολο του πρώτου ημιχρόνου για τον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος στη συνέχεια κατάφερε να κόψει τον ρυθμό των Λουζιτανών και έβγαλε το ημίχρονο χωρίς να κινδυνέψει ξανά.

Αυτό θα συνέβαινε στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 57′ όταν ο Έβερτον βγήκε σε θέση για γκολ, αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε «όχι». Και λίγα λεπτά μετά, στο 63′, ο Γιαννούλης είπε «ναι» μετά τη συνεργασία του με τον Άκπομ και νίκησε τον Βλαχοδήμο, κάνοντας το 1-0!

Ο Ζόρζε Ζεσούς άρχισε τις αλλαγές θέλοντας να σώσει την κατάσταση για τη Μπενφίκα, αλλά τις αλλαγές του άρχισε και ο Αμπέλ Φερέιρα φρεσκάροντας την ομάδα του, η οποία είχε την τύχη να έχει σε μεγάλη μέρα τον Γιαννούλη. Αυτός ήταν που έκανε το 1-0, αυτός ήταν που έφτιαξε το 2-0 του Ζίβκοβιτς στο 75′, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ είχε, πλέον, την πρόκριση στα χέρια του και δεν είχε καμία διάθεση να την αφήσει να φύγει στα τελευταία λεπτά, αν και στο 94′ δέχθηκε τη μείωση του σκορ σε 2-1 με την κεφαλιά του Σίλβα, παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League, όπου θα διεκδικήσει την παρθενική συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαϊλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Κρέσπο, Γιαννούλης, Τζόλης (80′ Εσίτι), Πέλκας (67′ Ζίβκοβιτς), Άκπομ (70′ Σφιντέρσκι).

 

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Βερτόνγκεν, Ντίας, Αλμέιδα, Τααράμπτ, Βέιγκ, Πίτσι, Πεντρίνιο (65′ Νούνιες), Σεφέροβιτς (72′ Βινίσιους), Έβερτον.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.