Μόρια: Πέντε συλλήψεις για τον εμπρησμό – Αναζητείται έκτος δράστης

Τις συλλήψεις πέντε νεαρών Αφγανών για τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια την περασμένη εβδομάδα και άφησε για μέρες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να κοιμούνται στο δρόμο, σε νεκροταφεία, σε εκκλησίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσε από τη Λέσβο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και αποκάλυψε ότι για τη φωτιά στη Μόρια αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη φωτιά στη Μόρια που κατέστρεψε το ΚΥΤ και άφησε στο δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πέντε συλλήψεις.

«Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί» δήλωσε από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Δείτε τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Οι ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο καταστροφής του συνόλου της υποδομής στο ΚΥΤ της Μόριας, φάνηκαν από την πρώτη στιγμή και συγκεκριμένα όταν πια είχαν μπει στον καταυλισμό τα πρώτα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς οι πυροσβέστες έντρομοι διαβίβαζαν μέσω ασυρμάτου στην Υπηρεσία τους, αυτό που έβλεπαν μπροστά τους: “…κέντρο βλέπω νεαρούς με μπουκάλια στα χέρια να βάζουν φωτιές σε καταλύματα και σκηνές”, ήταν οι πρώτες αναφορές των Πυροσβεστών.

Κατά την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων, η συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών ανέβηκε στο λόφο πάνω από την Μόρια και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν να ξεπηδούν περιφερειακά του ΚΥΤ εστίες φωτιάς σε ελαιόδεντρα.

Η ενεργοποίηση των δυο Υπηρεσιών έγινε έπειτα από συγκεκριμένα δεδομένα που έφτασαν στα χέρια των Αρχών, όσον αφορά στην πλήρη καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την προσπάθεια ορισμένων εκ των μεταναστών να κάψουν το κοντέινερ, στο οποίο ήταν αποθηκευμένα όλα τα χαρτιά των φιλοξενούμενων αλλοδαπών και κυρίως τα αρνητικά πορίσματα για τις αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου, από συγκεκριμένες ομάδες μεταναστών.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.