Washington Examiner: Οι ΗΠΑ εξετάζουν αποχώρηση από τη βάση του Ιντσιρλίκ – Εναλλακτική η Ελλάδα

Tη μεταφορά της βάσης τους από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, στην Ελλάδα φαίνεται να εξετάζουν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Washington Examiner.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερουσιαστή, και Προέδρου υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την Ευρώπη, Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που ο Ερντογάν κλείσει το Ιντσιρλίκ, να μεταφέρει την βάση της σε ελληνικό νησί. “Οι ΗΠΑ βλέπουν ελληνικό νησί ως εναλλακτική λύση στην τουρκική βάση, εξαιτίας των ενοχλητικών ενεργειών του Ερντογάν”, αναφέρει o Γερουσιαστής, εννοώντας προφανώς τη βάση της Σούδας στα Χανιά, όπως σχολιάζουν στον τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως αναφέρει, επίσης, σε περίπτωση που κάτι συμβεί με την Τουρκία απειλείται η αμερικανική παρουσία εκεί οπότε αυτός είναι ένας από τους λόγους που αυξάνουμε και βελτιώνουμε την στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.