Σε ποια «έγγραφη συμφωνία» αναφέρεται ο Πρωθυπουργός;

Το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung και Le Monde προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά για ορισμένα σημεία του, αλλά αυτό που ξεχώρισε αμέσως, ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού σε «έγγραφη συμφωνία» Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο!

Δηλαδή ο κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πανηγυρικά την τουρκική πλευρά, η οποία είχε αποκαλύψει τις μυστικές διαπραγματεύσεις με γερμανική μεσολάβηση στις αρχές Ιουλίου;

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν που συναντήθηκε τότε με την Ελένη Σουρανή, επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού, είχε κάνει λόγο και για κοινή δήλωση που θα έβγαινε από τις δύο πλευρές, αλλά τότε άπαντες έσπευσαν να τον διαψεύσουν.

Τι έγραψε ο Πρωθυπουργός στο άρθρο του για τη συνάντηση στο Βερολίνο: «Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε ‘έγγραφη συμφωνία’. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις».

Σε ποια «έγγραφη συμφωνία» αναφέρεται λοιπόν ο Πρωθυπουργός; Δέσμευσε τη χώρα με απόρρητες διμερείς συνομιλίες που έκανε άλλος για λογαριασμό του; Άρα επιβεβαιώνει τη μυστική διπλωματία που πραγματοποιείται εδώ και καιρό ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με την εμπλοκή της Γερμανίας και ποιος ξέρει ποιανού άλλου.

Ποιος του έδωσε εξουσιοδότηση να το κάνει;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.