Μηταράκης: Η Μόρια όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει – Εντοπίστηκαν 8 από τα 35 κρούσματα

Στην αποκάλυψη πως έχουν εντοπιστεί οι 8 από τους 35 διαμένοντες στη Μόρια που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, προέβη πριν από λίγο στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Λέσβο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Εκδηλώθηκαν πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς, τα γεγονότα ξεκίνησαν λόγω της καραντίνας. Τα 8 από τα 35 κρούσματα κορωνοϊού έχουν ήδη εντοπιστεί» είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης και ήδη έχουν απομονωθεί.

«Φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές», είπε ακόμη ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι ότι δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μέχρι στιγμής.

Χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν αύριο στο νησί, ανακοίνωσε ο κ. Μηταράκης, ο οποίος τόνισε πως οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η Μόρια δεν μπορεί να συνεχίζει όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Πρώτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών της Λέσβου και των αιτούντων άσυλο» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.