Καστελόριζο: Σκηνικό Ιμίων επιχειρούν να στήσουν Τούρκοι δημοσιογράφοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο, τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν το μικρό νησί και στήνουν σκηνικό που θυμίζει … Ίμια.

Τις τελευταίες μέρες, δημοσιογραφικές αποστολές από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονται στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως … «ξεκομμένο βράχο» που η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Τούρκοι δημοσιογράφοι, με ζωντανές συνδέσεις επάνω σε πλοιάρια της ακτοφυλακής, πλησιάζουν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, μεταδίδοντας live εικόνες από το Καστελόριζο, με πολεμικές κραυγές και απειλές, ενίοτε συνοδεία … οθωμανικών εμβατηρίων. Χθες δημοσιογράφος του δικτύου Α Ηaber, σε live σύνδεση ανοιχτά του νησιού, αναφέρθηκε στην ελληνική στρατιωτική παρουσία μεταδίδοντας πλάνα από σχετική δραστηριότητα και Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν το Καστελόριζο με φουσκωτό σκάφος.

Γενική αίσθηση είναι πως η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει την αίσθηση στην κοινή γνώμη τόσο της Τουρκίας όσο και του εξωτερικού, πως το Καστελόριζο είναι ένας … βράχος που δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας. Ουσιαστικά στοχεύει στο ν’ αποκόψει το νησί από τον ελληνικό κορμό.

Την ίδια ώρα η ένταση αναμένεται να αυξηθεί επικίνδυνα το επόμενο διάστημα, εάν επαληθευτεί το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ, σύμφωνα με το οποίο θα εκδοθεί νέα NAVTEX, από τις 13 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή που θα φθάνει στα 6 ν.μ από το Καστελόριζο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.