Κραυγή απόγνωσης… Καταστροφή η ματαίωση της ΔΕΘ!

Τεράστιες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες από τη ματαίωση της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, που φοβούνται ότι θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού στην πόλη.

Οι βιοτέχνες καταγράφουν το πρόβλημα: «Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, με μεγάλους χαμένους τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, που ανέμεναν ως σανίδα σωτηρίας την έκθεση για να πάρουν μία ανάσα. Τα ξενοδοχεία της πόλης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ κατέγραφαν πολύ υψηλές πληρότητες, φτάνοντας ακόμα και το 100%, ενώ σημαντική θα είναι και η ζημία για τα εμπορικά καταστήματα, που επίσης έπαιρναν ζωή κατά τη διάρκεια της έκθεσης».

Αποκαλύπτουν μάλιστα: «Το γερμανικό περίπτερο είχε σχεδόν καλυφθεί με συμμετοχές από τους μεγαλύτερους κλάδους της γερμανικής οικονομίας, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι ταχυμεταφορές και τα logistics, η φαρμακοβιομηχανία, η αγροδιατροφή, η πληροφορική, οι αεροπορικές μεταφορές, η διαχείριση αποβλήτων και η προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένη θεωρούνταν και η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος με τις συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο αυτό θα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για τη χώρα μας, ενώ θα γίνονταν και επιχειρηματικές συμφωνίες με ελληνικές εταιρίες».

Και ολοκληρώνουν: «Με βάση τα παραπάνω είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης με όλους τους τρόπους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.