Ποιοι πραγματικά εκτρέφουν βρυκόλακες σαν τον Ερντογάν;

Οι Αμερικανικές βάσεις σε Σούδα κι Αλεξανδρούπολη σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία τι ρόλο θα παίξουν; Μήπως τον ίδιο ρόλο που έπαιξαν και στην Κύπρο το 1974;

Έλληνες και Τούρκοι έρμαιο στα χέρια των πολεμοχαρών

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Πολλά γράφονται, ακόμη περισσότερα λέγονται από υπεύθυνα ή ανεύθυνα χείλη, ενώ, πίσω από την κουρτίνα, οι πολιτικοί, ερήμην των πολιτών, στο όνομα της δικής τους «δημοκρατίας», δίνουν μάχες για την επικράτησή τους, που φυσικά, καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία των πολιτών. Οι μάχες δίνονται για τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών, για την παράνομη εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών περιοχών κρατών που δεν τους επετράπη να αναπτυχθούν, οι μάχες δίνονται για την πνευματική και υλική υποδούλωση των ανθρώπων, απανταχού της γης.

Ας εξετάσουμε νηφάλια όχι μόνο τα γεγονότα αλλά και τις επιθυμίες των απλών ανθρώπων και κυρίως Ελλήνων και Τούρκων.

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει πως οι απλοί πολίτες, Έλληνες ή Τούρκοι, επιθυμούν πόλεμο; Και οι μεν και οι δε, θέλουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά τους και τους ίδιους, θέλουν να έχουν εργασία, θέλουν η χώρα τους να τους παρέχει τα αυτονόητα, δηλαδή, παροχές υγείας, παιδείας, ισονομίας, δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση, σε καμία φάση της ζωής ενός απλού Έλληνα ή ενός απλού Τούρκου, δεν περνά έστω φευγαλέα από το μυαλό του, να γίνει ένας πόλεμος όπου θα έχει την ευκαιρία να δολοφονήσει με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας, αθώους πολίτες της απέναντι πλευράς. Το μόνο που ονειρεύονται Έλληνες και Τούρκοι πολίτες, είναι ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο, ειρηνικό, που θα μπορούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους στα παιδιά τους τουλάχιστον τα απαραίτητα.

Κι ενώ οι απλοί πολίτες της Ελλάδας και της Τουρκίας ζουν με αυτά τα όνειρα, οι πολιτικοί τους, υποκινούμενοι από τους παγκόσμιους «προστάτες», ετοιμάζονται να υπακούσουν στις εντολές που θα τους δοθούν, εντολές που ίσως δημιουργήσουν εκατόμβες θυμάτων.

Ποιοι και γιατί επέτρεψαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει αυτή, την επιθετική στάση, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά απέναντι και στη Συρία, τη Λιβύη, απέναντι στους Κούρδους; Μα φυσικά ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος, ο εκάστοτε καγκελάριος της Γερμανίας, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί ενεθάρρυναν με την στάση τους ή παρότρυναν τον Σουλτάνο να προσπαθήσει να γίνει ο κυρίαρχος της Μεσογείου. Όλοι αυτοί, όχι απλά τον εξοπλίζουν και του παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τις θέσεις και τις πολεμικές δυνατότητες των αντιπάλων του, αλλά και καλύπτουν ή παραβλέπουν τα εγκλήματα που διαπράττει εδώ κι αρκετά χρόνια.

Ποιοι και γιατί ανάγκασαν τον κάθε Έλληνα πρωθυπουργό να είναι υποταγμένος στις επιθυμίες των «ισχυρών»; Οι «σύμμαχοί», οι «εταίροι», οι «φίλοι» μας. Μια προσεκτική ματιά στην Ιστορία, φανερώνει τις σκοτεινές μεθοδεύσεις των ξένων δυνάμεων, των «φίλων» μας, που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία (παλαιότερα π.χ. αποκλεισμός Φαλήρου, στα πρόσφατα χρόνια με τα μνημόνια) με αποτέλεσμα χιλιάδες Έλληνες να αυτοκτονήσουν ή να χάσουν την ζωής τους από έλλειψη στοιχειωδών αγαθών. Μελετώντας τα όσα έχουν διαδραματισθεί την τελευταία εικοσαετία στη Ελλάδα, διαπιστώνεις κάτω από ποιες συνθήκες Έλληνας πρωθυπουργός αναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή τόλμησε να επιλέξει άλλη βιομηχανία όπλων, να προσπαθήσει συνάψει διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με «αντίπαλη» χώρα». Ταυτόχρονα όμως διαπιστώνεις και γιατί ορισμένοι πολιτικοί μας, είναι υπάκουοι στις «άνωθεν» εντολές.

Θα αναφερθώ στην περίπτωση του δημοψηφίσματος και στο πως αντιμετώπισαν οι «σύμμαχοι» κι «εταίροι» μας, το γενναίο κι αποφασιστικό ΝΕΟ ΟΧΙ των Ελλήνων, απέναντι στις αδηφάγες ορδές των κερδοσκόπων εμπνευστών των μνημονίων, απέναντι στην Γερμανία που τόσα εγκλήματα έχει διαπράξει σε βάρος της Ελλάδας, σε βάρος της ανθρωπότητας.

Λύγισε κάτω από τις απειλές των «συμμάχων» κι «εταίρων» μας ο Αλέξης Τσίπρας κι αναγκάστηκε να υπογράψει ότι του έδωσαν. Μπορεί να αγωνίσθηκε και να πέτυχε πιο βελτιωμένους όρους. Δεν το αμφισβητούμε. Όμως υπέκυψε, υποτάχθηκε.

Τις ίδιες πιέσεις (θέλουμε να πιστεύουμε) δέχεται σήμερα κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φυσικά άλλα ήταν τα σχέδια και οι προτάσεις της Γερμανίας επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, άλλα τα σχέδια και οι προτάσεις Αμερικανών και Γερμανών με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θεωρούμε τεράστιο λάθος, που σε τόσο κρίσιμες στιγμές για το έθνος, οι Έλληνες πρωθυπουργοί, με διάγγελμα, δεν λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Γιατί προτιμούν να τους λένε προδότες αντί να κάνουν το καθήκον τους όπως ορκίσθηκαν, δηλαδή υπηρετώντας με συνέπεια στον λαό, τη χώρα;Πιστεύουμε πως μια τέτοια ενέργεια, πολλά θα άλλαζε στη σκακιέρα της Μεσογείου.

Οι Έλληνες και οι Τούρκοι πολίτες, δεν έχουν τίποτα απολύτως να χωρίσουν μεταξύ τους. Απεναντίας, οι σχέσεις τους ήταν πάντα πολύ καλές κι αυτό το βεβαιώνουν οι ακρίτες μας.

Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στους πολεμοχαρείς κι αχόρταγους «συμμάχους» κι «εταίρους» μας. Αυτούς που τόσους αιώνες αιματοκυλούν την ανθρωπότητα. Μήπως χρειάζεται όχι απλά να κάνουμε διαπιστώσεις αλλά και να λάβουμε μέτρα;

Τέλος, στην πολιτική ηγεσία της χώρας θέτω έναν προβληματισμό:

– Οι Αμερικανικές βάσεις σε Σούδα κι Αλεξανδρούπολη σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία τι ρόλο θα παίξουν; Μήπως τον ίδιο ρόλο που έπαιξαν και στην Κύπρο το 1974;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.