To γνωρίζατε;Και ποτοαπαγόρευση με ωράριο;

Μερική ποτοαπαγόρευση έχει επιβληθεί εδώ και μια εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της χώρας – αν και η είδηση δεν έγινε ευρέως γνωστή – αφού το ΦΕΚ βάσει του οποίου η λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να σταματά τα μεσάνυχτα προβλέπει παράλληλα την διανομή αλκοολούχων ποτών ακόμη και από περίπτερα, ντελίβερι ή take away καταστήματα. 

Σύμφωνα με το Documento, στις 14 Αυγούστου του 2020 δημοσιεύτηκε ΦΕΚ βάσει του οποίου η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων: α) των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και γ) των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω, «απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης / ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01».

Βάσει του επίμαχου ΦΕΚ από αυτή την απαγόρευση να εξαιρούνται καταστήματα που κάνουν delivery ή παρέχουν προϊόντα takeaway, όμως η παροχή αλκοολούχων ποτών εξαιρείται «από το σύνολο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος». Δηλαδή, δεν επιτρέπεται η διανομή αλκοολούχων ποτών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ούτε και για delivery στο σπίτι.

Η παραβίαση της απαγόρευσης επιφέρει στην πρώτη παραβίαση πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, ενώ στη δεύτερη παραβίαση αναστολή λειτουργίας για είκοσι ημέρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.