Δίκυκλη ΟΠΚΕ: Βγήκε στους δρόμους η νέα ομάδα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε τις περιπολίες εδώ και περίπου μία εβδομάδα η νέα ομάδα μοτοσικλετιστών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Η δίκυκλη ΟΠΚΕ επανδρώθηκε με 20 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της πόλης και από διευθύνσεις της επαρχίας, ενώ στο επόμενο διάστημα η δύναμή της θα διπλασιαστεί.

Οι αστυνομικοί της νέας ομάδας πέρασαν εκπαίδευση υψηλών απαιτήσεων που διήρκεσε 12 ημέρες. Στο σύνολό τους έχουν υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης και διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία για τα νέα τους καθήκοντα.

Η σύσταση της νέας ομάδας δικύκλων στη Θεσσαλονίκη ήταν επιθυμία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Διοικητικά ανήκει στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στόχος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αξιοποιηθεί για την πάταξη της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης (οδοί Γιαννιτσών και Μοναστηρίου).

Οι αστυνομικοί της δίκυκλης ΟΠΚΕ θα περιπολούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα επεμβαίνουν όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο από το κέντρο επιχειρήσεων. Θα αξιοποιούνται και σε μαζικές διαδηλώσεις ή για την αποτροπή επεισοδίων. Βρίσκονται στις επάλξεις από τις 8 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα. Κινούνται μαζικά με μηχανάκια χαμηλού κυβισμού (παπάκια) για να είναι πιο ευέλικτοι.

Δείτε φωτογραφία του thestival με μία ομάδα της δίκυκλης ΟΠΚΕ:

dikikli_opke_mesa.jpg

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.