Αγγ. Συρίγος για έξοδο «Ορούτς Ρέις»: «Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την προηγούμενη φορά»

Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες του «Ορούτς Ρέις» σε περιοχή νοτίως του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης σχολίασαν ο βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος και ο σύμβουλος ασφαλείας-αντιναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης καλεσμένοι στο Mega.

Ο κ. Συρίγος σημείωσε πως η Τουρκία, αφού διαπίστωσε το προηγούμενο διάστημα πως δεν μπορεί να αιφνιδιάσει την ελληνική πλευρά, πλέον ακολουθεί άλλη τακτική, «ενημερώνοντας και βγαίνοντας κανονικά στην ανατολική Μεσόγειο».

Σχετικά με την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, σχολίασε πως ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι «η περιοχή που δεσμεύθηκε δεν “αγγίζει” την περιοχή που οριοθετήθηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο – σταματά ακριβώς σε εκείνο το σημείο».

Συνεπώς, οι Τούρκοι προσπαθούν να «εμφανιστούν νόμιμοι στα μάτια της κοινής γνώμης».

«Πόλεμος νεύρων – Πιο σοβαρά τα πράγματα»

«Θα είναι ένας πόλεμος νεύρων τις επόμενες μέρες» είπε ο κ. Συρίγος, συμπληρώνοντας πως δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ενώ ήταν ξεκάθαρος πως «τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την προηγούμενη φορά».

«Η παρούσα κρίση είναι πιο σοβαρή από την προηγούμενη της 21ης Ιουλίου».

Ο κ. Πολίτης συμφωνησε ότι η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει έναν πόλεμο νεύρων, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα.

Σημείωσε δε πως τουρκικά πλοία έχουν αποπλεύσει και από τα Δαρδανέλια, σε μια προσπάθεια να επιδείξουν την ναυτική τους ισχύ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε πως «και αυτήν την φορά δεν αιφνιδιαστήκαμε, από χθες οι μονάδες του στόλου είναι πάλι στο Αιγαίο» και αναμένουμε τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τις εξελίξεις με την παράνομη NAVTEX, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι σήμερα στις 12.00 συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.