Το χτύπημα της «Θάλειας»: Πρωτοφανής κακοκαιρία στην Εύβοια – Κεραυνοί, βροχή και υπερχείλιση ποταμών (φωτό, βίντεο)

Η πρωτοφανής καλοκαιρινή κακοκαιρία «Θάλεια» που έχει πλήξει την Εύβοια, με βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νομού και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από την γέφυρα του Αφρατίου, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

 

 

 

 

Πολλά υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές.

 

 

Να σημειωθεί ότι κεραυνός έκαψε δένδρο στο σταθμό των τρένων.

Σπανός: Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Ψαχνά και Πολιτικά

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έκανε δραματική έκκληση στους πολίτες, μέσω των social media, να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους!

Πολιτική Προστασία: 2221020000

Πυροσβεστική: 199

Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333»

Η «Θάλεια» χτυπά και σήμερα – Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά πλην της Θράκης, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στη Θράκη από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 33, και στην Κρήτη από 17 έως 32.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και κατά τόπους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.