Κακοκαιρία «Θάλεια»: 10.000 κεραυνοί έπεσαν χθες πάνω από την Ελλάδα (χάρτης)

Το δίκτυο καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε έως το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα, 10.000 κεραυνούς.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή καθώς και ο αριθμός τους επάνω από την ξηρά (περίπου 7.000) και επάνω από τη θάλασσα (περίπου 3000).

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στην Αττική από το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές ήταν ισχυρά και συνίσταται προσοχή.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως το απόγευμα.

​Όπως φαίνεται, τα μεγαλύτερα ύψη έχουν καταγραφεί στον πρόσφατα τοποθετημένο σταθμό στα Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας (49 χιλιοστά), στο σταθμό της Πετρούπολης (44 χιλιοστά) και σε αυτό του Μαρκόπουλου (32 χιλιοστά).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.