ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Το Economist αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα σέρνεται σε εκχώρηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων με εντολή της Καγκελαρίας

Η αποκάλυψη του Εκόνομιστ για επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το φθινόπωρο στο Βερολίνο, αποκαλύπτει την ολέθρια θέση στην οποία διολισθαίνει η Ελλάδα παραδίδοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει ακόμα το δημοσίευμα, επιβεβαιώνει τους χειρότερους μας φόβους.

Ηδη έχουμε αποκαλύψει ότι η Γερμανία τορπίλισε την προσπάθεια της Ελλάδος να συνάψει την ευεργετική συμμαχία με την Γαλλία, συμμαχία που θα την έκανε ανεξάρτητη και έτοιμη να προασπίσει στο ακέραιο τα δικαιώματα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Η συμφωνία με την Γαλλία έθετε στο περιθώριο την Γερμανία και στο καναβάτσο την Τουρκία. Είχαμε τονίσει επίσης ότι είναι αδιανόητο να υποβιβάζουμε στο επίπεδο διμερούς διαφοράς την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και την συνεχιζόμενη απειλή εισβολής στην ελληνική ΑΟΖ.

Ακολούθησε η έξοδος του τουρκικού στόλου, που πλέον κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν ένα μεγάλο θέατρο προκειμένου να στρωθεί το χαλί στην Μέρκελ για να παρέμβει ως ειρηνοποιός και να διεκδικήσει ρόλο διαμεσολαβητή σε μία κατάσταση που αποτελούσε προσβολή για ολόκληρη την Ευρωπαΐκή Ένωση. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή η κυβέρνηση αντί να απαιτήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της συνθήκης της ευρωπαϊκής ένωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ανέχθηκε να υποβιβάσει την κυρίαρχη Ελλάδα σε πιόνι της γερμανικής σκακιέρας.

Ο διαφαινόμενος απευθείας διάλογος Μητσοτάκη – Ερντογάν υπό το βλέμμα της καγκελαρίας στο Βερολίνο, συνιστά εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και απεμπόληση όλων των δικαίων της Ελλάδος που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Αναβαθμίζει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης ως βάση συζήτησης, παρά την ομόφωνη απόφαση της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου, η οποία το ακύρωνε πλήρως. Αυτή ακριβώς ήταν η μεθόδευση της Γερμανίας, η οποία δεν ήθελε με τίποτα το θέμα της Τουρκίας να συζητηθεί στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, ακριβώς για να παρέμβει ως αυτόκλητος επικυρίαρχος σε μία υπόθεση που ουδόλως την αφορά. Αντίθετα, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Η συμπεριφορά της Ελλάδας να ακυρώσει αδικαιολόγητα την συμφωνία με την Γαλλία, προκάλεσε την απορία και την οργή των Γάλλων που μιλούν πλέον ανοιχτά για κάποιο «αόρατο χέρι« που οδήγησε τον Μητσοτάκη να προσβάλει ανεπανόρθωτα τον Εμμανουέλ Μακρόν. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οδηγούμαστε σε μία μεγάλη εθνική ήττα, εκτός εάν οι πατριωτικές φωνές εντός της κυβερνώσας παρατάξεις ξεσηκωθούν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.