COVID-19: Παιδιά κάτω των πέντε ετών μπορεί να έχουν πολύ υψηλότερο ιικό φορτίο από τα υπόλοιπα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι παιδιά κάτω των πέντε ετών μπορεί να έχουν πολύ υψηλότερο ιικό φορτίο από τα υπόλοιπα παιδιά και τους ενήλικες, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πόσο πιθανό είναι τα μικρά παιδιά να μεταδίδουν τον Covid-19.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «JAMA Pediatrics» ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Taylor Heald-Sargent του Lurie Children’s Hospital στο Σικάγο κατέγραψαν το γενετικό υλικό του νέου κορωνοϊού στη μύτη μικρών παιδιών που είχαν νοσήσει από Covid-19. Στη συνέχεια σύγκριναν αυτό το ιικό φορτίο με το αντίστοιχο στη μύτη ενηλίκων και μεγαλύτερων παιδιών που επίσης είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που ήταν μικρότερα των πέντε ετών είχαν από 10 μέχρι 100 φορές περισσότερο ιικό φορτίο στη μύτη τους σε σχέση με τα μεγαλύτερα των πέντε ετών παιδιά και τους ενήλικες. Η ανακάλυψη φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα αν τα μικρότερα των πέντε ετών παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον νέο κορωνοϊό με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με τους ενήλικες ή τα μεγαλύτερα παιδιά. Για να εξακριβωθεί αυτό, όμως, απαιτείται νέα έρευνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.