Πύρινη κόλαση στις Κεχριές Κορινθίας: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Ζημιές σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας καθώς υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, το πρωί της Πέμπτης ξημέρωσε χωρίς να υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες. Αυτήν την ώρα στο σημείο επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Υπάρχουν αναφορές για φθορές σε σπίτια ωστόσο μιας και ακόμη εντοπίζονται ενεργές εστίες δεν έχει ξεκινήσει κάποια καταγραφή για να υπάρχει αντικειμενική εικόνα.

Από εχθές το απόγευμα έχουν εκκενωθεί συνολικά 6 οικισμοί και συγκεκριμένα οι Κεχριές, Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Λουτρά Ωραίας Ελένης και Άγιος Ιωάννης. Οι κάτοικοι των οικισμών έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης ένα πυροσβεστικό όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος μίλησε το πρωί στο OPEN, τονίζοντας πως υπάρχουν ζημιές σε σπίτια αλλά ολοσχερώς δεν κάηκε κανένα σπίτι. ” Το βράδυ τα πεζοπόρα τμήματα δούλεψαν στον Άγιο Ιωάννη, ενώ έγιναν και αντιπυρικές ζώνες στις γύρω περιοχές. Στο Αλαμάνο δόθηκε μεγάλη προσοχή από την Πυροσβεστική να μην καούν κατοικίες κάτι που το πέτυχε, υπάρχουν όμως ζημιές σε κάποια σπίτια.”

Δείτε εικόνες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.