Άκυρη η δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη!

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, βασιζόμενη στην παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή. Όμως…

Η δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη ασκήθηκε αφού πρώτα είχε αρχειοθετηθεί στις 7/7 η προκαταρκτική δικογραφία του αντιεισαγγελέα Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος στο πόρισμά του συμπεραίνει πως δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής της κ.Τουλουπάκη. Άρα από τη στιγμή που αρχειοθετήθηκε, για να ανασυρθεί και να προχωρήσει μια σε βάρος της ποινική δίωξη, θα πρέπει να υπάρξουν νέα στοιχεία.

Κάτι που όμως δεν προκύπτει από πουθενά, αφού τα πορίσματα των δύο αντιεισαγγελέων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, του κ.Σοφουλάκη και του Ευάγγελου Ζαχαρή που έκανε την παραγγελία για ποινική δίωξη, βασίζονται ακριβώς στα ίδια στοιχεία!

Για την αρχειοθέτηση στις 7 Ιουλίου της δικογραφίας Σοφουλάκη (στις 8 Ιουλίου υπεβλήθη η δικογραφία του κ.Ζαχαρή), επισημαίνεται πως η ενέργεια ενός εισαγγελέα δεσμεύει το σύνολο της εισαγγελίας, εφόσον έχει προηγηθεί, όπως αναφέρει και στην αίτηση για ακύρωση της δίωξής της η Ελένη Τουλουπάκη.

Άρα;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.