Δημοσιεύματα φόβου από τουρκικά ΜΜΕ για την συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η «γαλάζια συμμαχία» Ελλάδας – Ισραήλ προξενεί φόβο στην Τουρκία και τα ΜΜΕ της χώρας δεν μπορούν να το κρύψουν.

Πριν από καιρό είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr το σενάριο συνεργασίας με τους Ισραηλινούς στο θέμα αναβάθμισης των επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64A σε επίπεδο εφάμιλλο των D, με ισραηλινής σχεδίασης συστήματα. Πλέον φαίνεται ότι αυτή η συνεργασια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με τους Τούρκους να επικαλούνται ελληνικά δημοσιεύματα και να εκφράζουν ανοιχτά τον προβληματισμό τους – αν όχι τρόμο – για τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Η τουρκική ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα άμυνας, defenceturk αναφέρεται εκτενώς σε δημοσίευμα της στο θέμα αναβάθμισης των 19 ελικοπτέρων Apache πρώτης γενιάς που έχει η Ελλάδα, με ισραηλινά συστήματα έναντι 35 εκατ. Ευρώ.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο από κάθε τι άλλο, όμως, τους Τούρκους αναλυτές είναι το ενδεχόμενο εξοπλισμού με πυραύλους SPIKE NLOS που θα προσδώσει αυξημένη εμβέλεια σε συνδυασμό με τα νέας τεχνολογίας ηλεκτροπτικα συστήματα, με δυνατότητα προσβολής εχθρικών στόχων σε ακτίνα άνω των 32 χιλιομέτρων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.