Μόσιαλος: Η χρήση μάσκας δεν μας κάνει υπερβολικούς – Προστατεύει εμάς και τους γύρω μας – ΦΩΤΟ

Η συζήτηση για τη χρήση μάσκας έχει επανέλθει τις τελευταίες ώρες, μετά και την πρόταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για χρήση τους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορονοϊού, Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook, επανέλαβε πως πρέπει να προσέχουμε και να φοράμε μάσκες σε όλους τους χώρους που συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους.

«Να προσέχουμε και να φοράμε μάσκες σε όλους τους χώρους που συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε αν νοσούν από COVID-19. Η μάσκα δεν μας κάνει υπερβολικούς, ούτε υποχόνδριους. Η μάσκα προφυλάσσει εμάς και τους γύρω μας», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE συνόδευσε την ανάρτηση και με μια εικόνα, στην οποία παρουσιάζεται η σημασία της χρήσης της μάσκας. Σύμφωνα με έρευνα, η μάσκα προσέφερε προστασία σε πελάτες δύο κομμωτών, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, από τους 139 πελάτες τους οποίους εξυπηρέτησαν οι δύο κομμωτές, κανένας δεν ανέφερε συμπτώματα, ενώ οι 67 που έκαναν το τεστ είχαν αρνητική διάγνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.