Σιωπή από Μουσουλμάνους βουλευτές, μουσουλμάνους δημάρχους, μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς της Θράκης για την Αγία Σοφία…

«Κρας τεστ» για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης αποτέλεσε η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Τα συμπεράσματα δεν είναι απολύτως αισιόδοξα.

Πλέον των περίεργων μηνυμάτων που διακινούνται στα Whatsapp συγκεκριμένων μελών, με τα οποία διατυπώνονται απειλές εναντίον και άλλων ορθοδόξων εκκλησιών-συμβόλων, η αντίδραση για την Αγία Σοφία ήταν χλιαρότατη – μην πούμε μηδενική.
Εάν εξαιρέσει κανείς τον μουφτή Κομοτηνής Μπιλάλ, ο οποίος θαρραλέα με δηλώσεις του στην ΕΡΑ τάχθηκε εναντίον, όλοι οι υπόλοιποι, σιωπή.

Μουσουλμάνοι βουλευτές, μουσουλμάνοι δήμαρχοι, μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί… σιωπή! Άκρα του τάφου σιωπή. Αιδήμων. Ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν πρωτοφανή θρησκευτική ελευθερία, τα τζαμιά λειτουργούν πάνω από αιώνα αδιαταρράκτως.

Βεβαίως, η Ελλάς δεν θα γίνει Τουρκία. Πολιτισμικά ανήκει στη Δύση. Δεν θα κλείσει τζαμιά. Ούτε θα τα κάνει εκκλησίες. Τα συμπεράσματα, όμως, είναι κάτι παραπάνω από προφανή.

Θυμίζω πως, όταν ο Ερντογάν επισκέφθηκε τεμένη της Θράκης το 2004 μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ και είδε τον μουεζίνη στον μιναρέ, τη σκούντηξε και της είπε: «Εμείς για αυτά στην Τουρκία πήγαμε φυλακή». Τότε ήταν άλλος.

«ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.