Κριτήρια χρηματοδότησης ΜΜΕ

Σε παγκόσμια πρώτη παρουσιάζονται τα υλικά της κυβερνητικής αλχημικής συνταγής για τη διανομή του παρά των πολιτών

Από τον Παναγιώτη Λιάκο
«δημοκρατία»

Aν είναι δυνατόν! Υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που είναι πεπεισμένοι -και το δηλώνουν κιόλας- ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (γιος πρωθυπουργού, αδελφός πρώην ΥΠΕΞ, θείος δημάρχου Αθηναίων) σκόρπισε σαν μαρουλόφυλλα τα λιγοστά φράγκα των φορολογούμενων δουλοπαροίκων της Γιουνανομνημονίας χωρίς καν να τηρήσει τα προσχήματα και δίχως σαφώς ορισμένα κριτήρια. Τα ‘σπρωξε λένε σε γνωστούς, φίλα προσκείμενους στο κόμμα και στην κυβέρνηση, σε σχετικούς και άσχετους με το σπορ της δημοσιογραφίας. Αίσχος, ντροπή, συκοφαντίες και ψεματούρες, κυρίες και κύριοι!

Δεν είναι ύποπτο ούτε καν άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μας αποκαλύπτει με ποια μέθοδο σκέφτηκε τη δικαιότατη και διαφανέστατη διανομή των δημοσίων πόρων*. Δεν φταίνε αυτοί που δεν μας τα λένε, ευθυνόμαστε εμείς που δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τα βαθύτερα κίνητρά τους, τις σκέψεις και τους υπολογισμούς τους.

Η μούγκα περί της μεθόδου διανομής των χρημάτων είναι μια άσκηση στην ενσυναίσθηση. Να μπούμε εμείς στη θέση ενός πεπειραμένου κυβερνητικού στελέχους, να συντονιστούμε με τους… κραδασμούς του και να αναπτύξουμε όση συναισθηματική νοημοσύνη απαιτείται για να κατανοήσουμε τη μεθοδολογία της χρηματοδιανομής.

Επίσης, αφού τα κάνουμε όλα τούτα, θα ανοίξουμε και τους αστρολογικούς χάρτες μας για να δούμε πόσα είναι τα χρήματα που θα δώσουμε, σε ποιες ημερομηνίες και ποια είναι τα ζώδια και οι ωροσκόποι των εκδοτών που θα τα πάρουν. Ο Ήλιος στον Καρκίνο σχηματίζει όψη εξαγώνου με τον Δία στον Αιγόκερω; Τα ζώδια της γης που έχουν ανενεργές ιστοσελίδες μπορούν να πάρουν περισσότερα τάλαρα από τους καναλάρχες που ανήκουν στα ζώδια του νερού;

Έτσι μοιράστηκαν τα χρήματα, βρε κουτούτσικα ζουζουνάκια…

*Δημόσιοι πόροι είναι τα λεφτά που έσκασε σε φορολογία ο κυρ Μήτσος που δούλεψε στα καράβια για να διαφημιστεί το «Μένουμε σπίτι» στην ιστοσελίδα του Μένιου Φουρθιώτη. Δημόσιοι πόροι είναι και τα λεφτά που έσκασαν σε φορολογία και τα υπόλοιπα εκατομμύρια των Ελλήνων για να διαφημιστεί το «Μένουμε σπίτι» στην ιστοσελίδα ενός κυριούλη που παραλληλίζει τον Μητσοτάκη με τον Μωυσή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.