Μύκονος: Ο τιμοκατάλογος των prive πάρτι – Πώς κλείνονται τα «ραντεβού» στις βίλες

Την ώρα που καταστρώνεται σχέδιο για να μπει φρένο στα πάρτι με εισιτήριο σε βίλες, οι καταστηματάρχες είναι σε απόγνωση

Στήνουν ιδιωτικά πάρτι σε βίλες της Μυκόνου οι οποίες φρουρούνται από σεκιούριτι και όσοι θέλουν να διασκεδάσουν εκεί καλούνται να πληρώνουν από 300 ευρώ έως και 500 ευρώ, ξεχνώντας τις συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Φρέσκου για το OPEN TV, οι διοργανωτές απαιτούν από τους ενδιαφερόμενους να καταβάλλουν το αντίτιμο για την είσοδο σε μετρητά, ούτως ώστε οι συναλλαγές να μην είναι ανιχνεύσιμες.

Οπως καταγγέλλουν, μάλιστα, στο OPEN καταστηματάρχες του νησιού, μετά το πρόστιμο 20.000 ευρώ και το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε σε beach bar του νησιού, τα πάρτι στις βίλες είναι ένα φαινόμενο που καλά κρατεί. Οι Ελληνες και ξένοι promoter αποστέλλουν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Τα μηνύματα περιλαμβάνουν την τοποθεσία, το σύνθημα και το παρασύνθημα που θα χρειαστεί κάποιος για να περάσει την πύλη εισόδου της βίλας. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται μάλιστα από το ποιος είναι ο πελάτης αλλά και το ποιος διοργανώνει το πάρτι.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το beach bar -στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και δίμηνο λουκέτο μετά τον συνωστισμό σε πάρτι- παραμένει ανοιχτό, καθώς οι ιδιοκτήτες του έχουν το χρονικό περιθώριο – βάσει νόμου – να υποβάλλουν ένσταση εντός πέντε ημερών.  Πάντως, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του για το OPEN TV ο δημοσιογράφος Σπύρος Δημητρέλης, οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ με εισαγγελική εντολή θα «τρυπώνουν» σε αυτά τα πάρτι, θα πληρώνουν το ανάλογο τίμημα για την είσοδο –υποδυόμενοι τους πελάτες– και θα επιβάλλουν πρόστιμα.

Αναβρασμός για τα πάρτι με εισιτήριο στις βίλες

Μιλώντας στο OPEN TV και τη Νίκη Λυμπεράκη ο επιχειρηματίας στο νησί, Σταύρος Γρύμπλας, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των επιχειρήσεων στο νησί των ανέμων. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε».  Ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν προσπάθειες να τηρηθούν οι αποστάσεις στα στενά, στα σοκάκια των Κυκλάδων. Στο ερώτημα για το αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στα μπαρ, ο κ. Γρύμπλας σημείωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνόμους. Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο “μην κολλάτε”. Θα πρέπει από μόνοι τους να το καταλαβαίνουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταστηματάρχες του νησιού εξετάζουν το ενδεχόμενο να βάλουν θερμικές κάμερες και να κάνουν θερμομέτρηση στους πελάτες τους, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα ομαλά. Επίσης, θα δημιουργήσουν μια εφαρμογή, μέσω της οποίας θα ειδοποιούνται για φαινόμενα συνωστισμού.  Κληθείς, πάντως, να σχολιάσει τα ιδιωτικά πάρτι που γίνονται, είπε ότι με εντολή εισαγγελέα μπορεί να τα πατάξει. «Ξέρουμε πού γίνονται τα πάρτι. Ακούμε τη μουσική».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.