Κορονοϊός: Δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ για πάρτι σε beach bar στον Αλιμο

Περισσότερα από 1.000 άτομα συνωστίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό beach bar της παραλιακής στον Άλιμο. Πλήθος κόσμου βρέθηκαν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς καν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Γι’ αυτό και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στο OPEN TV και την εκπομπή «Open Ελλάδα» «το πάρτι δεν είχε προηγούμενο. Στο μαγαζί μπήκε δίμηνο λουκέτο και επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ». Και πρόσθεσε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης θα μεταβεί κλιμάκιο του δήμου για να εκτελεστεί η απόφαση.

Στο μαγαζί, σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε το αδιαχώρητο με αρκετά βίντεο να κυκλοφορούν στα social media. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε ότι σκεφτόταν σε πρώτη φάση να επιβληθεί λουκέτο 20 ημερών αλλά όλοι, όπως σημείωσε, ήξεραν τι έγινε στη Μύκονο και θα έπρεπε να έχουν παραδειγματιστεί από τις εικόνες συνωστισμού. «Πρέπει να επιβάλλονται τα μέτρα που έχει βάλει η κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Ας μην χρειάζονται κηδεμόνες αλλά να τηρούν τα μέτρα».

Το πάρτι διαφημιζόταν εδώ και καιρό

Ήταν το πρώτο πάρτι της καλοκαιρινής σεζόν για το συγκεκριμένο μαγαζί, ένα event που διαφημίζεται εδώ και μια βδομάδα μέσω των σόσιαλ μίντια, παρά τις συστάσεις και την αγωνία των λοιμωξιολόγων για απότομη αύξηση των κρουσμάτων από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Η δυνατή μουσική που αναγκάζει τον κόσμο να φωνάξει για να ακουστεί, έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη μεταφορά σταγονιδίων και σε περίπτωση που υπάρχει έστω κι ένας ασυμπτωματικός φορέας μέσα στο πλήθος, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος. Γι’ αυτό είχε προειδοποιήσει, μέσω του OPEN TV, και ο  καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ένας ασυμπτωματικός σε κλαμπ μπορεί να κολλήσει 400 άτομα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.