Γιάννα Παπαδάκου: Η άθλια μεθόδευση πίσω από την κλήση της ως «ύποπτης»

«Η κλήση της κ. Παπαδάκου ως ύποπτης είναι μια μεθόδευση», τόνισε ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας.

Με σαφείς αιχμές συνδυάστηκε η σημερινή (Πέμπτη) κατάθεση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει ως αντικείμενο την τυχόν εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Σημειώνεται πως η κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκει να καταθέσει η κ. Παπαδάκου ως ύποπτη κι όχι μάρτυρας, γεγονός που έχει ήδη επιφέρει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Πριν από τη σημερινή κατάθεση της κ. Παπαδάκου, ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε λόγο για «βαριές παρανομίες για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσοβόλας, η κλήση της δημοσιογράφου «ως ύποπτης είναι μια μεθόδευση». Και πρόσθεσε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος την είχε καλέσει ως βασική μάρτυρα στην υπόθεση «σκευωρίας», αλλά η πλειοψηφία της Επιτροπής την απέκλεισε. Είναι προφανής η μεθόδευση. Όταν κάποιοι θέλουν να αποκλείσουν έναν ουσιαστικό μάρτυρα, τον καθιστούν ύποπτο», δήλωσε με νόημα.

Από την πλευρά της η κ. Παπαδάκου ήταν σαφής στην κατάθεσή της: «Δεν αποδέχομαι την ιδιότητα της ύποπτης…Εκφράζω την δυσάρεστη έκπληξη μου, όπως το έκανε χθες με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ. Από εδώ παρέλασαν εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, κατηγορούμενοι για μίζες, για ξέπλυμα χρήματος».

Συνεχίζοντας, η κ. Παπαδάκου τόνισε πως επιδιώκει να βγει προς τα έξω μόνο η αλήθεια, ενώ εξαπέλυσε αιχμές προς συγκεκριμένους αποδέκτες:

«Εγώ θέλω να έρθω στην Επιτροπή για τη αλήθεια και μόνον αυτή. Το οφείλω στον εαυτό μου, για να τον υπερασπιστώ απέναντι σε μια εισαγγελέα που με έχει συκοφαντήσει και την έχω μηνύσει. Απέναντι στον κ. Μιωνί που έχει καταδίκες, απάτη επί δικαστηρίω, και τον οποίο επίσης έχω μηνύσει. Έχω μια μεγάλη απορία. Πώς καταφέρατε να βρείτε τόσο εύκολα τον κ. Μιωνί. Καθε φορά που ήθελα να του επιδώσω μια μήνυση, δεν τον έβρισκα. Δεν θα πω κάτι για το οποίο δεν θα προσκομίσω αποδεικτικά στοιχεία. Η αλήθεια ό,τι και να γίνει, θα βγει. Ακόμη και σε εφημερίδα τοίχου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.