Συγκεντρώνονται ξανά μετανάστες για «γιουρούσι» στον Έβρο

Κινητικότητα παρατηρείται το βράδυ της Τετάρτης στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόσφυγες και μετανάστες φαίνεται να έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά, στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Στις αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει σημάνει συναγερμός, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών υπολογίζεται πάνω από 6.000.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, ο κόσμος φαίνεται πως μεταφέρθηκε με λεωφορεία με την βοήθεια των Τούρκων.

Μάλιστα, δημοσίευμα της Haber turk αναφέρει πως:

«Το ταξίδι της ελπίδας για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Αδριανούπολης ξεκινούν και πάλι μετανάστες».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης και με βάρκες να προσπαθούν να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.