Επεισόδια στην Αθήνα: Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, έξω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου κατέληξε πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η πορεία, που ξεκίνησε από το Σύνταγμα, ήταν μαζική και ειρηνική. Ωστόσο, όταν έφτασε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, αντικείμενα, μπουκάλια και στη συνέχεια μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, που ήταν παραταγμένη στο σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη “κυνηγητό” στους γύρω δρόμους, ενώ κλειστή είναι η Β. Σοφίας, από το ύψος του Χίλτον έως τη Λ. Αλεξάνδρας. Επίσης, με εντολή της αστυνομίας έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία απηύθυναν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, “ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου” και προστίθεται “Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους στην Αμερική – Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού”.

Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ:

Σε 7 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται επίσης, ότι έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.